• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saudijci se dogovorili sa RIM-om

Vlasti Saudijske Arabije postigle su dogovor sa RIM-om, kompanijom koja proizvodi BlackBerry, tako da će vlasnici ipak moći da koriste svoje telefone.

 Saudijci se dogovorili sa RIM-om Izvor: MONDO

Zvaničnici, koji su željeli da ostanu anonimni, rekli su da su se proizvođači BlackBerry telefona složili da instaliraju kompjuterske servere unutar kraljevine, čime se vlastima omogućava pristup i nadgledanje protoka informacija sa ciljem održavanja bezbjednosti u zemlji. Isti izvori navode da je instaliranje i testiranje novih servera u toku, prenosi "Glas Amerike".

Saudijska Arabija je naložila operaterima mobilne telefonije da od petka obustave elektronsku poštu, slanje poruka i pretragu Interneta preko BlackBerry telefona, jer vlastima nije bio dozvoljen pristup informacijama koje se zaštićenom šifrom šalju telefonom preko mreže.

U medijima se navodi da su korisnici ovih modela nakratko izgubili signal ali da su i pored prijetnje obustave servisa, u petak ipak mogli normalno da koriste telefon i Internet.

Kompanija RIM još uvijek nije postigla dogovor sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Indijom, koji iz istih razloga prijete da će obustaviti korišćenje njihovih usluga.

Američki zvaničnici su u četvrtak izjavili da Stejt department pokušava da pomogne s obzirom da sve više zemalja vidi visoko zaštićenu BlackBerry mrežu kao prijetnju unutrašnjoj bezbjednosti.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS