• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Final Fantasy - više od fantazije

Iako je originalna verzija nastala 1987, ovo je jedna od najboljih RPG (Role Playing) igara za mobilne telefone koja je ikada napravljena.

 Final Fantasy - više od fantazije Izvor: MONDO


Naziv: Final Fantasy
Izdavač: Namco
Format: Mobilni
Žanr: RPG
Broj igrača: 1

Zadivljujuće je kako su čak i oni koji imaju igrački status duži od dvadeset godina, spremni da ponovo igraju loše igrice samo zato što su ih voljeli u detinjstvu.

Čekanje i do trideset minuta da se igra učita na Spektrumu ili Komodoru, kao i zrnasta osmobitna grafika, potpuno su zastarijeli, ali klasici kao što su Tetris ili Mario Bros. popularni su i danas.

Isto važi i za 23 godine staru japansku RPG igru - Final Fantasy. Iako je odavno postala punoljetna i imajući u vidu i sva poboljšanja koja su nastala u igračkom svijetu do danas, ova igra je još uvijek impresivna.

Zaplet je prilično jednostavan kada ga uporedite sa ostalim RPG igrama i svodi se na to da "upalite" četiri kristala kako biste povratili mir u svijetu izmučenom bitkama i čudovištima.

Da biste ovo izveli moraćete da okupite družinu heroja kojom ćete morati da se suprotstavite ogromnom broju neprijatelja, kao i teških "kraljica", a da pritom sve vrijeme pazite na zdravlje i količinu magije svojih heroja.

Iako u savremenim RPG igrama imate regenerišuće zdravlje, obilje objekata koje možete da pokupite, kao i praktično neograničenu zalihu magije, Final Fantasy je zamišljen tako da će vaša četiri heroja biti frustrirajuće slaba, naročito u početnoj fazi igre.

Relativno rijetka pomoć koju dobijate znači da će svi početnici biti skoro sigurno ubijeni u jednoj od borbi. Ali kada pređete ovaj "čupav" inicijalni period, prepun bolnih smrti i sa nebrojeno mnogo ponovljenih startova, vidjećete potpunu briljantnost ove igre.

Zahvaljujući činjenici da se možete "snimiti" na bilo kojoj poziciji izvan bitke i uz mogućnost čuvanja tri različite pozicije, nekako ćete proći i početni period.

Sve što je postojalo u originalnoj igri postoji i u ovoj verziji. Ovo nije uprošćena i osiromašena igra nalik vožnji gradskim prevozom, već prava avantura koja se može porediti sa transkontinentalnim letom u prvoj klasi i to sa sve sa limuzinom od aerodroma do hotela.

Kontrole su savršeno prilagođene mobilnim telefonima, a od velike pomoći je i to što je izbačen "Active Battle" sistem, koji postoji u svim novijim verzijama ove igre. Umjesto njega bitke se odigravaju tempom koji vama odgovara, gde ćete prvih par sati provesti klikćući na napad i truditi se da svi iz vaše družine napadaju istog neprijatelja.

Ovaj način igranja će se polako izmijeniti u veoma izbalansiran niz napada i liječenja, kao i bacanja pozitivnih i negativnih čini.

Zato, ako ste spremni da polako učite igrajući igru, ali i da doživite nekoliko poraza usput, shvatićete da je Final Fantasy sjajna RPG igra za vaš mobilni telefon.

Iako je ovo praktično samo grafički unaprijeđena verzija originala, nema sumnje da je sama logika igre ostala vrlo zarazna i zanimljiva, tako da će vam igranje pružiti mnogo uživanja.

Igru možete preuzeti OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS