• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google i Skype kao konkurencija

"Google" postao konkurent internetskim kompanijama kao što je "Skype", jer je korisnicima omogućio da vrše pozive sa mejlova.

 Google i Skype kao konkurencija Izvor: MONDO

Trenutno, korisnici iz SAD mogu da obavljaju pozive sa g-maila. Telefoniranje bilo gdje u SAD i Kanadu besplatno je do kraja godine, dok je cijena poziva ka Velikoj Britaniji, Francuskoj, Kini i Njemačkoj dva centa po minuti.

Google je do sada nudio glasovni razgovor sa kompjutera na kompjuter i video čet.

"Ovo je zaista velika stvar jer sada više miliona korisnika može da obavlja telefonske pozive sa svog e-maila. Ne trebaju ništa da skidaju sa interneta, jer mogu direktno sa gmaila da obavljaju pozive. Za korisnika to znači jeftiniju i efikasniju komunikaciju", rekao je zvaničnik Krejg Voker.

Link za pozive pojaviće se sa lijeve strane "gmejla" unutar prozorčića za "čet". Opcija "pozvati telefon pojaviće se uz brojčanik preko kojeg se može birati broj osobe koja se želi pozvati.

"Google" ističe da će novcem dobijenim od međunarodnih poziva biuti ostvareni besplatni pozivi u SAD i Kanadi.
"Skype", koji ima najuspješniju internetsku telefonsku ponudu, tvrdi da ima više od 560 miliona korisnika i planira da krajem godine ponudi svoje akcije na tržištu.

Međutim, analitičari smatraju da je "Skype" veoma poznata kompanija u svom domenu i da je postalo skoro uobičajeno da se, kada želite da pozovete nekog putem interneta, upotrebi se izraz "skajpirati," ali istovremeno i ističu da će biti interesantno vidjeti način na koji će reagovati korisnici g-maila. (Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS