• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sony Ericsson Elm - ako brinete o ekologiji

Sony Ericsson Elm proglašen "najodrživijim telefonom", pošto je dobio 4,3 poena za ekološka dostignuća prema Eko-rejtingu kompanije O2.

 Sony Ericsson Elm - ako brinete o ekologiji Izvor: MONDO

Od ukupno 65 modela mobilnih telefona šest proizvođača, Sony Ericsson Elm je izabran za najbolji na osnovu "pozitivnog uticaja na životnu sredinu, pomoći ljudima da vode održiv način života, kao i na osnovu etičkih performansi kompanije kao proizvođača", saopšteno je iz kompanije "Soni Erikson".

Takođe, pet od prvih deset mobilnih telefona na rejting listi su proizvod kompanije "Soni Erikson".

"Veoma nam je drago što je naš telefon proglašen najodrživijim mobilnim telefonom u ovom sektoru. U potpunosti podržavamo novi Eko-rejting sistem kompanije O2 jer, zahvaljujući ovakvim inicijativama, korisnicima su dostupne informacije kako bi doneli ekološki svjesne odluke", rekao je direktor za korporativnu održivost kompanije "Soni Erikson" Mats Pelbak Šarp

Telefon Sony Ericsson Elm je deo "Grin Hart" (Green Heart) asortimana mobilnih telefona i dodatne opreme koju ta kompanija proizvodi. Riječ je o strategiji koja potvrđuje posvećenost kompanije uticaju na ekološke inovacije i životnu sredinu i čiji je cilj uvođenje ekoloških performansi u svoj celokupan asortiman.

Kompanija "Soni Erikson" planira da do 2015. godine smanji emisiju CO2 za 20 odsto i emisiju gasova staklene bašte za 15 odsto u cjelokupnom životnom ciklusu svojih mobilnih telefona, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS