• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Indija: Poslije RIM-a na meti Google i Skype?

Nema opuštanja za telekomunikacione kompanije u Indiji, vlasti su pooštrile kontrolu a zahtjevi za "neograničeni pristup podacima" sve su češći.

 Indija: Poslije RIM-a na meti Google i Skype? Izvor: MONDO

"Kompanije koje imaju bilo koju vrstu telekomunikacione mreže moraju da obezbjede vlastima pristup osjetljivim podacima", kaže za BBC zvaničnik indijske vlade.

"Nebitno je da li je riječ o kompaniji Google, Skype ili nekoj trećoj, svi koji rade u Indiji moraće da nam obezbjede pristup informacijama."

Ovaj izjave uslijedile su nakon pregovora sa kompanijom Research in Motion koja proizvodi BlackBerry o neometanom pristupu podacima koji je RIM trebalo da obezbjedi agencijama za bezbjednost indijske vlade.

Kompaniji RIM ostavljeno je 60 dana da riješi pitanje pristupa serverima, koje bi omogućilo indijskim vlastima uvid u podatke koji se razmjenjuju putem BlackBerry mreže.

Zaoštravanje indijskih propisa najvjerovatnije će uticati na Google, čiji Gmail ima moćne kodove za enkripciju, kao i na Skype čije funkcionisanje pokreće slična bezbjednosna pitanja.

Ipak, portparol kompanije Goolge izjavio je za BBC da od indijske vlada još nije dobijen nikakav zvanični zahtjev za obezbjeđivanje pristupa podacima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS