• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Armies of War - kao Riziko, a nije

Malo defanzivnija verzija Rizika, koja će oduševiti ljubitelje ove popularne društvene igre.

 Armies of War - kao Riziko, a nije Izvor: MONDO

Naziv: Armies of War
Izdavač: Glu Mobile
Format: Mobilni
Žanr: Društvena/Strategija
Broj igrača: 1

Riziko je opaka igra. Nema ničeg ljepšeg od osjećaja zadovoljstva kada svojom ogromnom armijom osvojite sve teritorije na kontinentu, iako znate da će vas već u sljedećem potezu neko pregaziti.

Igra Armies of War nije Riziko. Ne dozvolite da vas dizajn, cilj igre i pravila prevare. Ovo je verzija Rizika, osmišljena od strane nekoga ko je nebrojeno puta bio "pregažen“ i pomislio je da može da stvori nešto malo pravednije.

Tokom nekoliko prvih momenata, Armies of War će izgledati kao atraktivnija verzija popularne igre sa kockicama.

Mapa svijeta je prepuna kasarni, čije zastave lepršaju na vjetru, a zgrade rastu i postaju složenije, kako dodajete više vojnika.

Malo je teže razaznati kome pripada koja teritorija na početku, jer se boje ocrtvaju samo na zastavicama, umjesto da su cijele teritorije obojene, ali to ćete brzo prevazići.

Iako će, kao što smo već napomenuli, igra na početku ličiti na Riziko, skoro svaki detalj je izmijenjen, od načina kako se dobijaju pojačanja, do pomjeranja armije i načina borbe.Kada jednom osvojite teritoriju, možete staviti najviše tri jedinice na nju, što ozbiljno umanjuje šansu da zauzmete cijeli kontinent.

Ovo je zanimljiva izmjena koja utiče na tok cjelokupne igre. Dok na jednoj strani tjera igrača da se mnogo više bavi taktikom, na drugoj će vam se činiti da je napredak u igri dosta usporen.

Borba takođe favorizuje odbranu, jer za razliku od orginalne igre, ovde branitelj može da se brani sa tri kockice i da na taj način eliminiše tri napadača u jednom bacanju.

Da zaključimo, Armies of war je atraktivnija i manje opaka verzija Rizika koja će se svakako svidjeti ljubiteljima ovog žanra.

Igru možete preuzeti OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS