• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stižu novi, bolji iPodi

Apple je u San Francisku predstavio nove, unapređene verzije plejera iPod. Sva tri modela iz ove serije -Touch, Shuffle i Nano - dobila su i nove mogućnosti.

 Stižu novi, bolji iPodi Izvor: MONDO

Najveće promjene je pretrpio plejer iPod Touch koji je dobio ekran visoke rezolucije nazvan "retina" (mrežnjača) koji rezolucijom od 960 x 640 piksela prevazilazi granicu koju može da prikaže mrežnjača ljudskog oka, troosni žiroskop isti kao kod mobilnog telefona iPhone i prednju i zadnju kameru rezolucije dva megapiksela, uz podršku za aplikacije FaceTime i iMovie.

Plejer ima Apple A4 procesor, koji koriste mobilni telefon iPhone4 i tablični računar iPad. Podrška za Wi-Fi omogućava da iPod Touch ostvari video komunikaciju ne samo sa drugim plejerom, već i sa telefonom iPhone4.

iPodShuffle ima odlike i druge i treće generacije ovog plejera. Tu je i dalje kontrolni točkić sa kružno raspoređenim tasterima za početak i zaustavljanje reprodukcije, kao i kontrolu jačine zvuka, a od treće generacije plejera naslijeđena je podrška za višestruke liste reprodukcije i funkcija VoiceOver koja služi za najavljivanje pesama i albuma.

Plejer je dobio bateriju većeg kapaciteta, tako da sada omogućava do 15 sati slušanja muzike.

Što se tiče modela iPod Nano, on takođe ima funkciju VoiceOver, ali i FM radio, pedometar, podršku za uređaj Nike+ koji omogućava rekreativcima da bilježe rezltate svojih treninga, aplikaciju Voice Memo za glasovno bilježenje napomena, aplikaciju Photos i podršku za 29 svjetskih jezika.

Prema specifikacijama kompanije Apple, baterija plejera omogućava do 24 časa reprodukcije muzike.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS