• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kompjuteri će predviđati naše potrebe?

Intel je predstavio context-aware uređaje koji će biti sposobni da predvide potrebe korisnika, i da ih u posavjetuju u skladu sa situacijom.

 Kompjuteri će predviđati naše potrebe? Izvor: MONDO

Kompanija "Intel" predstavila je na proteklom tehnološkom forumu u San Francisku context-aware računarstvo, koje potpuno mijenja dosadašnji način interakcije korisnika sa tehnologijom, gdje će kompjuteri moći da predviđaju potrebe onih koji ih koriste.

Kako su istakli rukovodioci te kompanije, context-aware uređaji će biti sposobni da predvide vaše potrebe, da vam daju savjete, i prate vas tokom cijelog dana na način koji je sličniji ličnom asistentu nego tradicionalnom kompjuteru.

Potpredsjednik "Intela", Justin Ratner rekao je da je riječ o uređaju koji koristi različite vrste senzornih modaliteta, kako bi utvrdio šta radite u bilo kom trenutku.

"Kombinujući senzorne informacije poput podatka gdje se nalazite i uslova koji vas okružuju, sa senzornim informacijama poput vašeg kalendara, informacija o vama na socijalnim mrežama, budući uređaji će stalno učiti o vama, o tome ko ste vi, kako živite, radite i funkcionišete, tako da će moći da predvidi vaše potrebe", rekao je Ratner.

On je dodao da sve može zvučati kao naučna fantastika, ali će računar moći da posavjetuje korisnika i o tome da treba da krene deset minuta ranije na sastanak zbog gužve u saobraćaju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS