• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sharp D4 - PC telefon

Sharp predstavio PC telefon baziran na Intel Atom procesoru.

 Sharp D4 - PC telefon Izvor: MONDO

Kompanija Intel nedavno je predstavila svoje nove Atom čipove, ali je planove vezane za implementaciju ovih čipova u mobilne telefone ostavila za 2009. i 2010. godinu. To ipak nije sprečilo kompaniju Sharp da svoj najnoviji uređaj predstavi kao "prvi svetski Intel Atom telefon".

Sharp D4 je zapravo mini PC uređaj sa opcijom pozivanja. D4 koristi Intel Centrino Atom platformu, sa Atom procesorom od 1.33 gigaherca. Memorija ovog računara iznosi 1 gigabajt DDR2, na 553 megaherca, a hard disk je kapaciteta 40 gigabajta. Displej veličine 5 inča pruža sliku u rezoluciji 1024 x 600 piksela. Sa zadnje strane, D4 uređaj poseduje kameru od 2 megapiksela, dodatni slot za Micro Sd karticu, USB port i integrisani TV tjuner.

Kada je u pitanju telefonsko pozivanje, D4 računar poseduje PHS (Personal Handy-phone System) mrežnu kompatibilnost, koju obezbeđuje japanska kompanija Willcom. Od ostalih tipova podrške za mrežu tu su i 802.11b/g Wi-Fi i Bluetooth 2.0+EDR mrežna kompatibilnost.

Ceo D4 mini računar prilično je prenosiv jer poseduje veličinu od 188 x 84 x 25.9 milimetara i težak je manje od pola kilograma. Ceo sistem pokreće Windows Vista Home Premium SP1 operativni sistem. Sharp D4 u prodaji će se naći tokom juna meseca (prvobitno na tržištu Japana), po ceni od 1275 američkih dolara.

(Bratislav Jovanović, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS