• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google, srećan rođendan!

Ako ste koristili Google sigurno ste uz standardni logo primijetili tortu - to je zato jer svjetski veb pretraživač "slavi" 12. rođendan.

 Google, srećan rođendan! Izvor: MONDO

Google je nastao prije tačno 12 godina, a danas se koristi u više od 150 zemalja širom svijeta. Povodom svog rođendana ovaj veb pretraživač je uz svoj logo postavio i sliku torte sa svećicom američkog slikara Vejna Tajboda, kome su upravo torte najčešći izvor inspiracije.

Google lansiran iz garaže u Silikonskoj dolini, u kojoj su programeri Lari Pejdž i Sergej Brin vredno radili na novom projektu ne sluteći da stvaraju nešto bez čega danas milioni ljudi ne mogu da zamisle život.
Google je mnogima pomoć pri učenju, radu, svakodnevni izvor informacija iz svih sfera života. "Gugluje" se sve i svašta.

Međutim, ima i onih koji misle da nas pretraživači poput ovog zaglupljuju. Kako? Pročitajte OVDJE.
Bez obzira na takve tvrdnje, Google je i dalje broj jedan, ne samo po broju korisnika već i po zaradi koju ostvaruje - samo ove godine 66 miliona dolara! Tako je "potukao" i gigante kao što su "Majkrsoft", "Dženeral elektrik", "Koka-kola".

I to sigurno nije maksimum, s obzirom na to da Google svoje korisnike često iznenadi novim uslugama. Google mape, na primjer, omogućavaju da iz fotelje obidjete cijeli svijet.
Google Ocean je za ljubitelje morskih dubina, a najnoviji Google Instant Search za sve korisnike kako bi što brže došli do rezultata pretrage.

Ali, nije sve tako lepo i lako. Postoje i određeni problemi sa kojima se ovaj sajt povremeno susreće, a zbog nekih je završrio i na sudu.

Najteže je bilo u Kini. Google je zatvorio svoj kineski veb pretraživač 22. marta ove godine kako bi izbjegao cenzuru veba koju sprovodi komunistička vlada u Kini. Licenca je obnovljena u julu.

Bez obzira na sve, Google je oduvao još jednu godinu, ali i konkurenciju.

Srećan rođendan!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS