• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone 4 stigao i u Kinu

Američka kompanija Apple zvanično je lansirala u Kini novi model svog čuvenog mobilnog telefona iPhone 4, uz otvaranje dvije nove prodavnice, jedne u Pekingu, a druge u Šangaju.

 iPhone 4 stigao i u Kinu Izvor: MONDO

Taj događaj je privukao veliki broj ljubitelja novih tehnologija u Kini, koja je najveće svjetsko tržište Interneta i mobilne telefonije. Krajem juna je, prema zvaničnim podacima, bilo registrovano 420 miliona korisnika Interneta i više od 800 miliona korisnika mobilnih telefona, prenijele su agencije.

Prodaja modela iPhone 4, kao i drugih proizvoda kompanije Apple, je međutim počela u Kini prije zvaničnog lansiranja na tržište zbog ilegalnog uvoza iz Hongkonga ili inostranstva, a radi se i o prodaji telefona proizvedenih u Kini, ali namijenjenih izvozu.

U Kini se iPhone 4 prodaje u Apple prodavnicama, kao i kod mobilnog operatera "Čajna junikoma" koji je u petak, prvog dana primanja porudžbina za taj telefon, imao 50.000 poziva.

Na kineskom tržištu iPhone 4 od 16 gigabajta košta 4.999 juana (569 evra), a od 32 gigabajta 5.999 juana (683 evra).

Cijene su mnogo više nego u SAD-u, gde se prvi model prodaje po cijeni od 199 dolara (152 evra), a drugi za 299 dolara (229 evra).

Sa novim prodavnicama kompanije Apple otvorenim u Kini njihov broj se povećao na četiri, a američka kompanija planira da ih do kraja 2011. godine ima 25 u toj zemlji.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS