• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svijet u panici zbog virusa "tri desetke"

Posljednjih dana internetom kruže informacije da bi 10. 10. 2010. mogao biti pušten virus koji će uništiti milione računara širom svijeta.

 Svijet u panici zbog virusa "tri desetke"  Izvor: MONDO

U nedjelju je dan "tri desetke", datum koji je pobudio sumnje kod mnogih praznovjernih ljudi da će se nešto loše dogoditi, a brojni korisnici interneta uvjereni su da će na taj dan biti pušten virus koji će uništiti nekoliko miliona računara.

Iako opasnost od računarskih virusa prijeti svaki dan, stručnjaci upozoravaju korisnike da narednih dana budu oprezniji nego inače.

Informacija o mogućem virusu kruži i popularnom društvenom mrežom Fejsbuk, gdje je čak načinjena i grupa pod nazivom "Hoće li moj računar raditi 10. 10 '10. u 10.10 sati?".

Inače, početkom devedesetih godina prošlog vijeka stručnjaci su često upozoravali ljude da budu oprezni tokom petka 13. a nerijetko je savjetovano da izmijene datum na računaru i skroz preskoče taj dan. Međutim, upravo to preskakanje datuma nekada je izazivalo velike probleme, pa su takvi računari nerijetko bivali zaraženi virusom "Durban".

Panika se širila i uoči 2000. godine, zbog ulaska u novi milenijum, kada se govorilo o "milenijumskoj bubi" i kada su mnogi stručnjaci vjerovali da digitalni satovi na računarima neće raditi, ali je, ipak, sve funkcionisalo savršeno.

I dok neki smatraju da su datumi sa tri, odnosno šest, istih brojeva baksuzni, mnogi vjeruju da su baš takvi datumi savršeni - prenosi britanski "Telegraf".

Tako će u Kini na dan "tri desetke" nekoliko hiljada parova reći sudbonosno da, a u Dubaiju je data dozvola da se u nedjelju deset majki porodi na carski rez.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS