• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blackberry ipak nije zabranjen u Emiratima

Usluge koje se pružaju preko Blackberry mreže sada su usklađene sa važećim propisima u Emiratima, pa upotreba ovih modela mobilnih telefona neće biti zabranjena.

 Blackberry ipak nije zabranjen u Emiratima Izvor: MONDO

Vlasti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) objavile su da usluge, koje se pružaju korisnicima mobilnog telefona Blackberry kanadske kompanije RIM (Research In Motion), neće biti ukinute 11. oktobra, kao što je ranije bilo najavljeno.

Usluge koje se pružaju preko Blackberry mreže su sada u skladu sa važećim propisima u UAE, navedeno je u saopštenju tijela za kontrolu telekomunikacija - TRA, koje je objavila zvanična agencija Emirata - WAM.

U saopštenju je istaknuto i da je RIM sarađivao, kako bi se postiglo to usklađivanje, prenijele su u petak svjetske agencije.

TRA je u avgustu objavila namjeru da 11. oktobra ukine glavne usluge na Blackberry telefonima - poruke, Internet, elektronsku poštu, ukoliko se ne postigne dogovor sa njegovim proizvođačem o kontroli sadržaja koji se razmenjuju.

Blackberry, prema mišljenju stručnjaka, ima nivo šifrovanja podataka koji veoma otežava kontrolu njegovih korisnika.

Zbog toga su u TRA, kako se navodi, istakli mogućnost da korisnici tog mobilnog telefona izvrše određene prekršaje, bez opasnosti da budu za to gonjeni, što bi moglo da ima velike posljedice po nacionalnu bezbjednost, pravnu i društvenu.

Nakon toga su pokrenuti pregovori između TRA i RIM-a, kako bi se postigao kompromis. Blackberry ima oko 500.000 korisnika u UAE, poslovnog centra u Golfskom zalivu.

RIM je na slične probleme sa tim telefonom naišao i u Indiji, podsjećaju svjetski mediji.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS