• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google i Yahoo sve skuplji

Internet kompanija Google je objavila da je njen neto prihod u trećem ovogodišnjem kvartalu skočio za 32 odsto. Yahoo akcije takođe skočile.

 Google i Yahoo sve skuplji Izvor: MONDO

U kvartalu jul-septembar neto prihod Googla se povećao na 2,2 milijarde dolara, dok je godinu dana ranije iznosio 1,6 milijardi.

Cijena dionica Googla je na Njujorškoj berzi porasla za 9 odsto, na 590,01 dolar. Glavni izvori zarade Googla su i dalje reklamni linkovi kraj rezultata pretrage interneta.

Ta firma je uložila 3,2 milijarde dolara u jačanje svoje sposobnosti da prodaje reklamni prostor u slikama i reklame unutar prozora se videom, a 681 milion dolara je platila za uvođenje reklama na platformi za mobilne telefone. Zarada od toga je donela 14 odsto neto-prihoda u trećem kvartalu.

Google je u trećem kvartalu povećao broj zaposlenih za 1.500, a ove godine je zaposlio ukupno 3.500 ljudi. Uporedo su kapitalni rashodi te firme - za centre za obradu podataka, servere i mrežnu opremu, ove godine u poređenju sa prošlom porasli za više od četiri puta - na 757 miliona dolara.

Google je u gotovini i hartijama od vrijednosti na kraju trećeg ovogodišnjeg kvartala imao 33,4 milijarde dolara.
Yahoo - 70 centi po akciji

Vrednost akcija američke kompanije Yahoo skočila je na berzi u Njujorku pošto su se u medijima pojavila informacija da bi konkuretski sajt Amerika onlajn (AOL) i grupa investitora mogli da kupe Yahoo.

Tokom popodnevne trgovine na berzi akcije Yahooa vrijedile su 15,95 dolara, što je skok od 4,6 odsto, odnosno 70 centi po akciji.

Američki list "Vol strit džurnal" (The Wall Street Journal) objavio je u četvrtak, po zatvaranju berze, da su za kupovinu Yahooa zainteresovani AOL, Silver lejk partners (Silver Lake Partners) i Blekstoun grupa (Blackstone Group LP).

U kompanijama Yahoo i AOL odbili su međutim, da komentarišu tu informaciju.

(agenciej/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS