• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook aplikacije dijelile korisničke podatke

Određene aplikacije ponuđene na Facebooku omogućavaju prenošenje ličnih podataka korisnika oglašivačima i različitim kompanijama.

 Facebook aplikacije dijelile korisničke podatke Izvor: MONDO

Istraživanje koje je sproveo dnevnik "Vol strit žurnal" pokazalo je da je deset najpopularnijih aplikacija na Facebooku omogućilo prenošenje ličnih podataka korisnika oglašivačima i drugim kompanijama specijalizovanim za prikupljanje i analizu te vrste informacija, prenijeli su francuski elektronski mediji.

Procjenjuje se i da je tim prenosom podataka pogođeno više desetina miliona korisnika Facebooka, uključujući i one koji su podesili svoje parametre povjerljivosti na najrestriktivniji način.

Među aplikacijama preko kojih se pravi taj "prodor" se, kako piše "Vol strit žurnal", nalaze prije svega igrice kao što su HoldEm Poker, FrontierVille i veoma popularan FarmVille sa 59 miliona korisnika.

Preko tih aplikacija se moglo pristupiti serijskom broju koji ide uz svaki nalog - Facebook ID.

"Vol strit žurnal" je objavio i da su ID brojevi prenijeti na najmanje 25 oglašivača i kompanija za prikupljanje podataka koji su, u nekim slučajevima, na taj način mogli da dođu do imena članova Facebooka, kao i njihovih kontakt adresa.

Iz Facebooka su odmah reagovali na pisanje "Vol strit žurnala", priznajući da se to zaista dešavalo. Ipak, iz kompanije ističu da su već preduzete neophodne mjere za rješavanje tog problema, kao i da je "javnost reagovala previše burno".

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS