• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple kupuje Sony?

Mediji i finansijska tržišta spekulišu da se američki "Epl" (Apple) sprema da preuzme japanski "Soni" (Sony).

 Apple kupuje Sony? Izvor: MONDO

Dvije kompanije nisu željele da komentarišu te spekulacije, iako je na tržištu akcija zabilježen najveći rast obima prometa akcija "Sonija" u posljednja tri mjeseca.

Akcije "Sonija" su u utorak pod uticajem tih "vijesti" u jednom trenutku porasle tri odsto. Akcije "Sonija" su na berzi u Tokiju ojačale 0,7 odsto na 2.742 jena, a u jednom trenutku su skočile čak na 2.804 jena. Obim trgovanja je dostigao 17,6 miliona akcija, što je najviše od kraja jula.

Spekulisanje je pokrenula subotnja vijest američkog finansijskog magazina "Barons" da "Epl" svoju obimnu gotovinu namjerava da uloži u preuzimanje neke firme, a pomenuti su "Adob", "Soni" i "Dizni".

Generalni direktor "Epla" Stiv Džobs rekao je na sastanku sa analitičarima 18. oktobra da kompanija u budućnosti vidi jednu ili više strateških prilika, odgovarajući na pitanje šta "Epl" namjerava da uradi s gotovinom od 51 milijarde dolara.

Neki analitičari ne vjeruju da takva akvizicija može da prođe. Ukoliko "Epl" pokuša da kupi cijeli "Soni" to bi bilo neprijateljsko preuzimanje, a to u Japanu sigurno neće uspjeti, rekao je jedan od analitičara.

On je dodao da "Soni" sigurno neće htjeti da se spoji sa američkim "Eplom", koji u saradnji sa "Guglom" radi protiv njega.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS