• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrica Command & Conquer 4:Tiberian Twilight

Fokusirana strategija u realnom vremenu neće se svidjeti samo nekima od fanova Command & Conquer serijala. Ostale će oduševiti.

 Igrica Command & Conquer 4:Tiberian Twilight Izvor: MONDO

Naziv: Command & Conquer 4: Tiberian Twilight
Izdavač: EA Mobile
Format: Mobilni
Žanr: Strategije
Broj igrača: 1

Kada pokušaju da spoje “nespojivo” - RTS igru (strategija u realnom vremenu) i kontrole na mobilnom telefonu, većina razvojnih timova stvori igricu koja potpuno odbaci osnovne postulate ovog žanra, kao što su izgradnja baze ili "blic krig" napad.

Igra Command & Conquer 4: Tiberian Twilight ima potpuno drugi pristup - promijenila je žanr.

To znači da, nalik verziji za PC, akcenat nije na izgradnji baze i odbijanju neprijateljskih napada dok ne stvorite ogromnu vojsku koju zatim pustite na neprijatelje, već na jednostavnom napadu sa nekoliko jedinica.

Ono što pomaže ovakvom konceptu je nova jedinica - Crawler, koja ima dvostruku ulogu: to vam je baza, ali i najjača jedinica.

Takođe, Crawler dolazi u dve verzije: napadačkoj i defanzivnoj, koje birate na početku svake od 12 misija u okviru kampanje. Obe verzije imaju i mane i vrline.

Napadački Crawler vam daje veći broj jedinica i specijalni napadi su destruktivniji, dok defanzivna verzija omogućava stvaranje tornjeva za odbranu baze od neprijateljskih trupa.

Kontrole su veoma logične kako biste lako upravljali svim aspektima vezanim za tehnološki napredak u okviru igre, kao i vođenjem jedinica gdje god da se nalaze na, priznajemo, maloj mapi.

Uz prečice postaljene po dijagonali tastature, veoma je lako dodeliti novu jedinicu vodu ili odabrati sledeću tehnologiju za istraživanje, dok istovremeno šaljete još jedan napad na neprijateljsku bazu.

Uz sjajne komande, grafika je jedna od najboljih koje smo videli u okviru igara za mobilne telefone, gde veliki roboti izgledaju kao Mastodonti i zvuče kao zastrašujuće mašine za ubijanje. Doduše, neće ih istovremeno biti mnogo na ekranu i to ne zbog cijene (iako su prilično skupi), već zbog škrtog limita za broj jedinica koji je postavljen u igri.

Uz samo devet jedinica (plus Crawler), što je maksimum na jednom nivou, oni koji se nadaju sukobima velikih razmera, kao u Age of Empires, će pomisliti da je C&C 4 pomalo oskudan.

Ovaj nedostatak trupa ćete lakše podnijeti zbog činjenice da je igra zamišljena tako da često koristite dugme za pauziranje, kako biste svakoj jedinici aktivirali specijalnu moć, dok je nedostatak Skirmish moda ozbiljniji problem, naročito uzevši u obzir kratko trajanje kampanje.

Ali, iako je kraća i ima manje jedinica od svojih konkurenata, Command & Conquer 4 je iznad većine po pitanju kontrola i fantastične grafike i to mu daje taktičku prednost na mobilnom bojištu.

Igricu možete skinuti OVDJE.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS