• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj istrage: Google nije kriv za Street View

Američka savezna komisija za trgovinu FTC (Federal Trade Commission) završila je istragu u vezi sa Google uslugom Street View, i prikupljenih podataka sa otvorenih Wi-Fi mreža. Šta su ustanovili?

 Kraj istrage: Google nije kriv za Street View Izvor: MONDO

Takoreći ništa, s obzirom na to da FTC neće preduzeti nikakve mjere protiv Googla zbog toga što su specijalnim automobilom snimali ulice gradova širom sveta za svoju kartografsku uslugu Street View, i pri tom skenirali otvorene bežične lokalne mreže.

Kada su počele da stižu pritužbe iz Australije, Češke, Velike Britanije... da Google nije dobio potrebnu registraciju za svoje aktivnosti kojima narušava privatnost tokom fotografisanja gradskih ulica, Google je priznao da je greškom prikupio podatke preko bežičnih mreža u više od 30 država.

"Radi o programskoj grešci iz 2006. godine, a prikupljeni podaci su fragmentisani, nisu korišćeni i što prije će biti izbrisani", saopšteno je krajem oktobra iz kompanije Google.

To je privuklo pažnju FTC-a, ali nakon sprovedene istrage koja je obavljena, kako pišu strani mediji,"bez svjedoka i na brzinu", odlučeno je da protiv Google neće biti preduzeti nikakve dodatne mjere.

U Googlu su najavili da će unaprijediti interni proces obrade podataka, a osoblje dodatno obučiti kako da se ophodi prema ličnim podacima.

Obećano je i da će biti obrisani prikupljeni podaci koji se neće koristiti za razvoj bilo kakve usluge ili proizvoda.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS