• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Yahoo pokreće novi društveni servis

Svi profili širom sajta Yahoo biće ujedinjeni.

 Yahoo pokreće novi društveni servis Izvor: MONDO

Firma "Yahoo Inc" radi na povezivanju desetina servisa na svom sajtu, tako da korisnici mogu da prikupe na jednom mestu sve informacije o sebi i podele ih sa prijateljima širom Interneta.

"Ne pravimo novu društvenu mrežu", rekao je u četvrtak šef tehnološkog odseka kompanije Yahoo Ari Balog, pred više od 1.000 posetilaca na konferenciji "Web 2.0 Expo" u San Francisku i dodao da oni "ugrađuju društveni element u sve što rade".

"Društveno nije cilj; to je čitava dimenzija i uključiće sve aspekte korisničkih iskustava na mreži", rekao je Balog.

On je procenio da postoji više od deset milijardi latentnih društvenih kontakata između 500 miliona mesečnih korisnika Yahoo servisa i to preko mail adresa, trenutnih mail listi, imenika i drugih vrsta kontakata.

Nova strategija kompanije Yahoo je deo šireg plana kojim će se ljudima omogućiti lakše razmenjivanje informacija o sebi sa ostalim korisnicima, kao i na web sajtovima koji funkcionišu koristeći Yahoo alat, što bi trebalo da olakša ovoj kompaniji održavanje ritma sa društvenim mrežama kao što su Facebook ili MySpace.

U pitanju je deo kampanje za proširivanje kompanije Yahoo "Otvorena strategija", koji treba da bude sproveden do kraja ove godine, rekao je Balog i dodao da se o tome razmišlja još od prošlog septembra.

On je objasnio da će taj plan dati korisnicima mogućnost "da jednostavno kontrolišu svoju privatnost, odnosno da odluče koje podatke o sebi će otkriti drugima".

"Ujedinićemo sve profile širom Yahooa", rekao je Balog, koji je na dužnost u toj kompaniji stupio 29. januara ove godine, samo dan pre nego što je Microsoft dao prvu ponudu za kupovinu Yahooa od 31 dolara po deonici.

Trenutna ponuda Microsofta iznosi 44 milijardi dolara za preuzimanje kompanijeYahoo.

Microsoft je dao kompaniji Yahoo rok do subote da prihvati sporazum pod tim uslovima ili da se suoči sa "neprijateljskom kampanjom preuzimanja", a sledeće nedelje objaviće da li će nastaviti sa pregovorima o sporazumu ili će se povući.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS