• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google ispravlja grešku vezanu za Street View

Google će uništiti lične podatke veb korisnika koji su u Velikoj Britaniji prikupljeni snimanjima potrebnim za Street View na neobezbjeđenim bežičnim Wi-Fi mrežama.

 Google ispravlja grešku vezanu za Street View Izvor: MONDO

U kancelariji britanskog tijela za zaštitu ličnih podataka - ICO su pozdravili to konačno brisanje ličnih podataka za koje smatraju da nikada nije ni trebalo da budu prikupljeni, prenijele su svjetske agencije.

Internet gigant se obavezao i da će poboljšati edukaciju svojih zaposlenih vezanu za zaštitu podataka, objavio je ICO, koji je obećao da će izbliza pratiti kako Google sprovodi brisanje podataka.

U kancelariji ICO su početkom novembra konstatovali da je Google u velikoj mjeri prekršio britansko zakonodavstvo prikupljanjem ličnih podataka za svoju kartografsku uslugu Street View , uslugu koja prikazuje ulice i zgrade u velikom broju gradova na svijetu.

U maju su u kompaniji Google saopštili da im je veoma žao što su greškom prikupili lične podatke veb korisnika - kao sto su šifre i adrese elektronske pošte - kada su se njihova specijalna vozila, opremljena računarima i fotografskim aparatima, kretala velikim brojem ulica praveći snimke za Street View .

Afera je izazvala veliko negodovanje u više zemalja, u kojima su pokrenute i istrage.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS