• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zapatin projektil, pa dvije asistencije: Atalanta u finalu, protiv Juventusa "juri" prvi trofej Kupa Italije od 1963.

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Duvan Zapata pravom bombom doveo Napolitance u vođstvo, a onda dva puta asistirao Mateu Pesini.

 Atalanta - Napoli 3:1 Kup Italije polufinale, Atalanta u finalu protiv Juventusa Izvor: Tanjug/Stefano Nicoli/LaPresse

Fudbaleri Atalante peti put u istoriji igraće u finalu Kupa Italije (Kopa Italija) i imaće šansu da prvi put od 1963. godine podignu trofej u najmasovnijem takmičenju.

Večerašnjim domaćim trijumfom nad Napolijem 3:1 (u prvom duelu u Napulju nije bilo golova), tim iz Bergama zakazao je dvoboj sa Juventusom, koji je sinoć finale izborio remijem bez golova protiv Intera (prvi meč 2:1 za "bjankonere").

ATALANTA - NAPOLI 3:1 (2:0)
/Zapata 10, Pesina 16, 78 - Lozano 53/

Možda će vas zanimati

Atalanta je vrlo brzo i lako stigla do prednosti od dva gola. Prvo je Duvan Zapata fantastičnim pogotkom osigurao prednost svom timu, a onda asistirao Mateu Pesini za 2:0.

Iako se Napoli probudio u nastavku, za razliku od nedavnog prvenstvenog meča protiv Torina, kada su gosti stigli zaostatak od tri gola (3:3), Atalanta večeras nije dopustila rivalu da se u potpunosti vrati u meč.

Tek u 53. minutu Napoli je stvorio prvu konkretnu šansu, a u šesnaestercu domaćih najbolje se snašao Irvin Lozano i iz drugog pokušaja uspio je da matira Pjerluiđija Golinija.

Primljeni gol razbudio je fudbalere iz Bergama, koji su u par minuta stvorili nekoliko dobrih prilika, ali je David Ospina uspio ostati sve odbraniti.

Izvor: Tanjug/Stefano Nicoli/LaPresse

Imali su i gosti priliku za izjednačenje 15 minuta prije kraja, ali je Golini sjajno zaustavio Viktora Osimena. Kazna je stigla nedugo zatim. Ponovo je Zapata još jednom proigrao Pesinu, a ovaj nakon solo prodora postigao svoj drugi gol.

Jedini trofej Kupa Italije Atalanta je osvojila pobjedom protiv Torina, a sada će protiv drugog torinskog tima imati priliku za drugi pehar u istoriji.

Finale je na programu 19. maja, a još nije odlučeno na kojem stadionu će biti odigran meč za trofej. U opticaju su rimski "Olimpiko" i "San Siro" u Milanu. Formalni domaćin u ovom susretu biće Atalanta.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC