• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klub iz Premijer lige radi bizarnu stvar od 60. do 70. minuta: Razotkrili su im plan, mnogi kažu da je ovo varanje

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iako nije ništa ilegalno, Sautempton bi ovim potezom mogao da natjera fudbaske čelnike da promijene pravila...

 fudbaleri sautemptona traže ljekarsku pomoć Izvor: Profimedia

Jedno od iznenađenja sezone u Premijer ligi je svakako Sautempton koji na fantastičan način vodi potcijenjeni austrijski trener Ralf Hasenhitl, pa su trenutno u "zlatnoj sredini" - na 10. mjestu.

Igraju vrlo dopadljiv fudbal, sa dosta golova, zato su često znali i da im napune mrežu do vrha, a ono što je takođe zanimljivo je da imaju posebnu taktiku od 60. do 70. minuta koja im daje dodatnu snagu, primijetili su novinari renomiranog "Atletika" nakon analize.

Možda će vas zanimati

Sautempton je u 14 od 24 utakmice Premijer lige tražio ljekarsku pomoć upravo u magičnih deset minuta - svaki put od 60. do 70. minuta utakmice...

Kada bi njihov ljekarski tim izašao na teren i provjerio u kakvom su stanju igrači koji traže pomoć, tada bi ostatak tima hitro dotrčao do aut-linije i konzumirao energetska pića, energetske gelove, dobijao nove taktičke instrukcije od Hasenhitla... Praktično kao da su uveli tajm-aut!

Sautempton je ovu taktiku koristio samo u mečevima u kojima su imali minimalan zaostatak ili je bilo neriješeno, odnosno nisu pribjegavali ovom triku kada vode ili nemaju šansu da stignu rivala, a uglavom su "padali" napadači.


A, kakva im je statistika? Sautempton je nakon 60 minuta fudbala postigao čak devet golova, ali su u isto vrijeme primili 14. Što će reći da nije baš bilo pretjerano korisno za njih, iako je vrlo lukava i neće biti iznenađenje da i drugi timovi pokušaju da je koriste kada se pročuje za njihovu revolucionarnu ideju.

"Analizirali smo da u tom periodu dolazi do ogromnog energetskog pada i svi su razmišljali kako tome stari na kraj. Igrači uzimaju energetske gelove, koji sadrže maltodekstrin (ugljeni hidrat) koji brzo stiže u krvotok. Nakon deset minuta već se vide napredak i rezultat", rekao je medicinski stručnjak Fil Hejvord koji je radio za Vulverhempton i dodao da to fudbalerima pomaže da izdrže visok tempo do kraja meča.

"Mišićima ponestaje glikogen, pa se unose ugljeni hidrati koji se pretvaraju u glikogen i na kraju u glukozu koju mišići koriste za energiju", poručio je Hejvord o taktici koji su u Engleskoj mnogi ocijenili kao varanje.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC