• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda pisala Fudbalskom savezu, ima jasan zahtjev: Inostrane sudije, kako crveno-bijelima tako i Partizanu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Predsjednik kluba Svetozar Mijailović uputio je zvanično pismo FSS-u.

 fk crvena zvezda traži strane sudije Izvor: MN PRESS

Penal u Subotici na meču sa Spartakom digao je mnogo prašine u srpskom fudbalu, a povodom svega su se oglasili i Crvena zvezda, Partizan, Dejan Stanković i na kraju sudijski analitičar Zdravko Jokić

Sada je Crvena zvezda otišla i dalje pa je poslala pismo FSS-u u kome je tražila da se sve utakmice koje crveno-bijeli budu igrali u plej-ofu dodijele stranim sudijama! Takođe je zatraženo da inostrane sudije sude i mečeve Partizana u plej-ofu. 

Možda će vas zanimati

Pismo Crvene zvezde prenosimo u cjelosti.

"FK Crvena zvezda već godinama unazad pravi istorijske rezultate i na domaćoj i na inostranoj sceni, rezultate koji su našem klubu vratili staru slavu a navijačima istinski ponos. Crvena zvezda je motor razvoja srpskog fudbala i od naših rezultata ogromnu korist imaju i svi ostali klubovi Srbije, kako od UEFA koeficijenata tako i od konkretnih finansijskih bonusa od UEFA-e.

Već duži period upozoravamo da uprkos svemu tome, kao najveći i najuspješniji klub na ovim prostorima nemamo adekvatan tretman u FSS. Iz neobjašnjivih razloga već godinu dana rukovodstvo saveza funkcioniše u VD stanju, izbori se ne zakazuju a svu vlast unutar saveza je mimo svih propisa, statuta i logike preuzeo selektor A reprezentacije. Sva vlast se nalazi u rukama jednog čovjeka i nekoliko njegovih službenika.

Osjećamo i upozoravamo da su ugroženi takmičarski interesi Crvene zvezde.Najbolji primjer je (poslije sviranog i ponovljenog penala u Kruševcu) jučerašnja utakmica u Subotici gdje je sudija Srđan Jovanović iz VAR sobe poslije više od dva minuta kašnjenja pozvao glavnog sudiju i na njega izvršio pritisak da dosudi penal u 84. minutu. Da li ste ikada vidjeli da utakmica nastavi da se igra i da tek poslije proteka vremena od dva minuta glavni sudija bude pozvan iz VAR sobe? I to baš sudija Srđan Jovanović čije izuzeće je Crvena zvezda tražila prije dvije godine poslije njegovog suđenja u derbiju kada je u 76. minutu poništio regularan gol našeg igrača Milunovića pri rezultatu 0:0. Jučerašnjim penalom u 84. minutu Partizan je opet počašćen sa dva boda koja mogu direktno uticati na osvajanje šampionske titule i direktno je ugrozilo regularnost takmičenja.

Već duži period smišljeno se u fudbalskom savezu stvara atmosfera da Crvena zvezda ne smije biti šampion i to je činjenica koju su prihvatile i same sudije. U obavezi smo da zaštitimo interese našeg kluba. S obzirom da nemamo povjerenje u ljude koji trenutno vode Fudbalski savez i sudijsku organizaciju, zahtijevamo da sve utakmice plej-ofa koje igraju i Crvena zvezda i Partizan sude inostrane sudije.

Inostrane sudije nisu nepoznate ni takmičenju u bivšoj Jugoslaviji niti danas u nekim evropskim ligama. Smatramo da je ovo jedini način da se povrati integritet i regularnost takmičenja. FK Crvena zvezda ima obavezu prema armiji svojih navijača da svojim igračima i treneru obezbijedi fer i sportske uslove da bi oni mogli na terenu dokazati da su najbolji kao što su to već dokazali prošle nedjelje u vječitom derbiju. Crvena zvezda je najbolja i to će uprkos svemu dokazati na terenu i ove sezone, osvajanjem pete uzastopne šampionske titule", navodi se u pismu koje potpisuje predsjednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC