• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaustavio Burzanovića 2007. godine, sada je najveća Zvezdina šansa: U Beogradu skinuo zicer, brani i 15 godina kasnije

Autor Dragan Šutvić

Iskusni škotski golman nalazio se ove sezone na udaru kritika.

 alan mekregor branio protiv crvene zvezde 2007. godine Izvor: Profimedia/MN Press

Prvi meč osmine finala Lige Evrope između Glazgov Rendžersa i Crvene zvezde na programu je večeras u Škotskoj, a mnogi su se prethodnih dana prisjetili okršaja istih timova iz 2007. godine. Mi smo zbog toga pričali sa Miloradom Kosanovićem, a on nam je govorio i o promašaju Igora Burzanovića.

Tada mladi fudbaler crveno-bijelih nije uspio da savlada Alana Mekgregora, čovjeka koji će i 15 godina kasnije čuvati gol škotskog tima!

Možda će vas zanimati

Alan Mekgregor sada ima 40 godina, ali je i dalje prvi golman Rendžersa. Istina, u međuvremenu je odlazio iz kluba (2012) i u njega se vratio šest godina kasnije, kada ga je ponovo sačekalo mjesto među stativama. Nekadašnji reprezentativac Škotske i ove sezone je neprikosnoven.

Branio je na 34 meča u svim takmičenjima, propustio tek nekoliko utakmica i pokazao mlađima u klubu da im neće tek tako prepustiti mesto. Ali, mediji u Škotskoj smatraju da je baš tu Zvezdina šansa!

Iako je golmanski vijek duži, rijetki su oni koji sa 40 godina brane na vrhunskom nivou. Alan ne želi da odustane, iako se ove sezone nekoliko puta našao na udaru kritika. Njegovi refleksi nisu kao nekada, a zbog zakasnjelih intervencija u domaćem prvenstvu dobijao je golove koje ranije u karijeri nije dozvoljavao.

Zbog svojih godina i staža u profesionalnom fudbalu, a brani od 2001. godine, Alan Megregor bi trebalo da bude najiskusniji igrač na terenu tokom večerašnjeg meča. U Škotskoj, ipak, ne vjeruju toliko u njega...

Nije to više onaj golman koji je u prvom minutu meča na Marakani 2007. godine zaustavio udarac Igora Burzanovića, a kasnije u toku meča skinuo i jedan projektil Ognjena Koromana koji je prijetio sa distance. Sada je 15 godina stariji!

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC