• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajići" pali u finišu meča: Juniore četiri minute dijelilo od EURA!

Autor Haris Krhalić

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od vršnjaka iz Francuske rezultatom 2:1.

 Juniori, zmajići, u-19 reprezentacija bih Izvor: Promo/FS BiH

Juniorska reprezentacija BiH je u posljednjoj utakmici kvalifikacija izgubila protiv Francuske rezultatom 2:1, te se na taj način oprostila od plasmana na Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina koje će biti odigrano u Slovačkoj od 20. jula do 02. augusta ove godine.

“Zmajićima” je bio dovoljan i bod iz ove utakmice kako bi osigurali plasman na EURO te su imali vođstvo od 1:0 sve do 83. minute.

Bosna i Hercegovina – Francuska 1:2 (0:0)
/Čuić 54 – Sise 83, Nzuango 86/

Francuzi su puno ofanzivnije ušli u utakmicu i već u trećoj minuti preko Pereire zaprijetili našem golu, ali njegov udarac je izblokiran. U 18. minuti šutirao je Šauna, ali Šahinović brani ovaj udarac.

U nastavku prvog dijela Francuska je nekoliko puta zaprijetila našem golu preko Diufa i Bonda, ali izabranici selektora Barbarića su pokazali jako dobro igru u odbrani.

U 42. minuti Muharemović je uputio dobar udarac, ali Lo Tutala brani. Golman Francuske dvije minute kasnije zastavlja pokušaj Šakote.
U 54. minuti „zmajići“ stižu do gola. Sučić je izveo korner nakon kojeg je najviši u skoku bio igrač Hajduka, Filip Čuić koji je pogodio za vođstvo naše reprezentacije. Čuić je u igru ušao samo nekoliko minuta ranije.

Uslijedila je totalna ofanziva Francuza, a odlična šansa uslijedila je u 73. minuti. kada je Vriginijus šutirao. Međutim, Šahinović ponovo brani.

U 83. minuti Francuzi stižu do izjednačenja, strijelac je bio Sise. Tri minute kasnije novi šok za našu reprezentaciju. Nakon gužve u šesnaestercu BiH lopta dolazi do Nzuangoa koji sa dvadesetak metara pogađa za 2:1.

Mogla je BiH do izjednačenja u posljednjoj sekundi, ali Cvjetinović nažalost nije pogodio.

Podsjećamo, „zmajići“ su nastupali u grupi 2, a prethodno su bili bolji od reprezentacije Švedske sa 3:2 te vršnjaka iz Češke minimalnom pobjedom 1:0.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC