• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Htio sam da igram kao Klop sa Partizanom, ali... Savo Milošević blizu novog angažmana, otkrio gdje bi volio da radi!

Autor Haris Krhalić

Savo Milošević ima jasnu fudbalsku filozofiju.

 Savo Milošević o Jirgenu Klopu Izvor: MN Press/Profimedia

Legendarni srpski fudbaler Savo Milošević (48) iznenada je sjeo na klupu Partizana tokom 2019. godine i ostavio je odličan utisak u Humskoj, dok je posle toga radio još u ljubljanskoj Olimpiji.

Trenutno je bez angažmana i ne krije da jedva čeka ponovo da radi. U intervjuu za rusku "Gazetu" otkrio je da je u pregovorima sa nekoliko klubova, odnosno očekuje da od ljeta bude na novom zadatku. Ponuda ima iz Srbije, ali i iz inostranstva, dok ne krije gdje bi volio da radi.

"Volio bih da radim u nekom ruskom klubu. Preferiram CSKA sa kojim Partizan ima bratske odnose", poručio je Milošević koji je sa Rubinom iz Kazanja bio šampion Rusije.

Rusima je približio i svoju fudbalsku filozofiju za koju kaže da nije uspio do kraja da prikaže u prethodna dva kluba.

"U Partizanu i Olimpiji nisam imao dovoljno vremena da primijenim svoju filozofiju za koju bih rekao da je najbliža onome što radi Jirgen Klop. Pokušavao sam to da primijenim i u jednom i u drugom klubu i neću od toga odustati ni u budućnosti. To je ofanzivan fudbal sa brzom pas igrom i brzom reakcijom", kazao je Milošević koji je sigurno pažljivo pratio derbi Engleske tokom vikenda.

Vidjeli smo na djelu filozofije Jirgena Klopa i Pepa Gvardiolu, bila je to utakmica za prave sladokusce, a iz nje mnogo mogu da nauče i treneri poput Sava Miloševića.

"Neću da kažem da je Klop najbolji trener na svijetu jer tu ima još mnogo uspješnih trenera sa različitim filozofijama poput Pepa Gvardiole. On propovijeda drugačiji fudbal, ali je istovremeno jedan od najboljih trenera. Takođe, najdublje poštovanje imam prema Žozeu Murinju iako njegovi timovi u posljednje vrijeme ne prave velike rezultate. Iako nije sam igrao fudbal na visokom nivou, ekipe je vodio do nevjerovatnih uspjeha. Karlo Ančeloti je takođe jedan od najuspešnijih u modernom fudbalu. Svako ima svoj pogleda na fudbal i različito mišljenje o kapacitetima igrača", kazao je Milošević, pa zaključio:

"Možemo reći da svi oni predstavljaju različite pristupe koji su u današnjem fudbalu dominantni".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC