• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda deklasirala Sutjesku i približila se vicešampionskoj tituli, Šoškić het-trikom donio opstanak Alfa Modriči

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Kolo prije kraja sve je riješeno u borbi za opstanak u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske, dok će u posljednjem kolu pasti odluka ko će sezonu dočekati najbliži šampionu Krupi.

 Završena borba za opstanak u m:tel Prvoj ligi RS, ko će završiti na drugom mjestu Izvor: Promo/Alfa Modriča

Uoči posljednjih 90 minuta sezone u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske sve je odlučeno u borbi za opstanak, odnosno poznato je ko će morati u niži rang takmičenja, dok u 30. kolu ostaje da vidimo ko će sezonu okončati najbliži šampionu Krupi.

Ta vicešampionska titula, na koju pretenduju Sloboda i Sloga, mogla bi donijeti plasman u m:tel Premijer ligu BiH ukoliko klub iz Krupe na Vrbasu ne dobije licencu za nastup u bh. eliti.

Možda će vas zanimati

Ipak, okrenimo se prvo borbi za opstanak, gdje je takođe bilo mnogo uzbuđenja i neizvjesnosti, a kolo prije kraja sezone opstanak su definitivno obezbijedili Kozara i Alfa Modriča.

Gradiščani su domaćom pobjedom nad Željezničarom stigli do luke spasa (2:0), dok je trijumfom 3:2 protiv "fenješara" Budućnosti u Pilici nekadašnji šampion BiH Alfa Modriča osigurala status prvoligaša i naredne sezone. Modričane je do velikog trijumfa vodio Petar Šoškić, trostruki strijelac za gostujući tim.

Izvor: Promo/FK Kozara Gradiška

Kozara je sa 29 bodova sigurna, baš kao i Alfa Modriča koja ima 28, dok će se Podrinje i Borac nadati da premijerligaško društvo neće napustiti dva kluba iz Republike Srpske, čime bi neko od njih ostao u m:tel Prvoj ligi RS. Ipak, po trenutnom stanju teško da ćemo tim iz Kozarske Dubice ili Janje i naredne sezone gledati u najvišem rangu fudbala Srpske.

Odavno je bilo poznato da se u drugoligaško društvo vraća Budućnost, a nižem rangu takmičenja, osim Borca, približili su se i fudbaleri Podrinja. Porazom od novog šampiona Krupe (2:0), i tim Janje došao je u nezgodnu poziciju.

Fudbalerima Krupe nakon današnjeg meča uručeni su pehar i medalje za osvojenu titulu u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

FK Krupa šampion Republike Srpske 2021/22.
Izvor: Promo/FK Krupa

Podrinje i Borac imaju identičan broj bodova i ukoliko sezonu okončaju sa istim brojem bodova, tim iz Janje zbog boljeg međusobnog skora (dva puta slavili 2:1) biće jedno mjesto bolje plasiran. U posljednjem kolu Podrinje će ugostiti Tekstilac, dok Borac dočekuje Kozaru.

Kada je u pitanju borba za vrh tabele, Sloboda je bila izuzetno raspoložena pred svojim navijačima protiv Sutjeske 5:1, dok je veliki trijumf rezultatom 2:1 u gostima zabilježila Sloga protiv Zvijezde 09, pa će posljednjih 90 minuta sezone dati odgovor na pitanje ko će na kraju biti drugoplasirani tim prvenstva.

Bodovno su Novljani i Dobojlije poravnati, s tim da Sloboda ima bolji međusobni skor. Na kraju sezone gostovaće Ljubiću u Prnjavoru, dok Sloga prvenstvo zatvara na svojim "Lukama", gdje će ugostiti Omarsku.

PRVA LIGA RS - 29. KOLO:

Omarska - Drina 2:2 (1:0)
/Stević 4, Vračar 68 - Marković 28, 46 pen/

Zvijezda 09 - Sloga 1:2 (0:1)
/Gordić 52 - Bilal 45, Stevanović 69/

Sloboda - Sutjeska 5:1 (4:0)
/Trako 6, Smajić 11, Nuhanović 27, Lalić 39, Lelji 51 - N. Mojović 89 pen/

Tekstilac - Ljubić 0:0

Krupa - Podrinje 2:0 (0:0)
/Blažević 47, Krneta 58/

Kozara - Željezničar ST 2:0 (1:0)
/Ilić 13, Malbašić 65/

Slavija - Borac 1:0 (0:0)
/Ajkunić 82/

Budućnost - Alfa Modriča 2:3 (2:2)
/Jovičić 34, Lazarević 45 pen - Šoškić 26, 41, 51/

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC