• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama u posljednjem kolu Prve lige RS: Sloboda sve "prokockala", Sloga Doboj je vicešampion! Ko će u Premijer ligu BiH?

Autor Haris Krhalić

Fudbaleri Slobode iz Novog Grada su poraženi na gostovanju u Prnjavoru, što je iskoristila Sloga iz Doboja i stigla do vicešampionske titule!

 Prva liga RS posljednje kolo Izvor: Promo/FK Sloga Doboj

U posljednjem 30. kolu Prve lige RS, vidjeli smo pravu dramu. Do ovog kola drugoplasirana Sloboda iz Novog Grada je izgubila na gostovanju u Prnjavoru od Ljubića rezultatom 1:0 i na taj način prepustila drugo mjesto Slogi iz Doboja. Jedini pogodak na utakmici postigao je Nemanja Radonjić u 50. minutu.

S druge strane Dobojlije su na domaćem terenu ubjedljivo slavile protiv ekipe Omarske sa 5:0. Po dva gola postigli su Aleksandar Milaković i Uglješa Stevanović dok se u listu strijelaca jednom upisao Dimitrije Zajić. Novograđanima na stadionu “Siniša Peulić” nisu pomogla ni dva jedanaesterca koja je dosudio arbitar Danijel Perić. Junak Prnjavorčana je mladi golman Mihajlo Dabić koji je sa bijele tačke odbranio udarce prvo Alvarezu u 57., a potom i  Edinu Kesiću u 74. minutu. 

Podsjećamo, fudbaleri Krupe su nekoliko kola prije kraju osigurali titulu, ali da još nije izvjesno ko će ući u Premijer ligu BiH zbog problema sa licenciranjem. Predsjednik Slobode iz Novog Grada Mladen Bosančić je najavljivao kako će to upravo biti oni kao vicešampioni Prve lige RS, ali sada se situacija dodatno zakomplikovala.

Treba dodati kako je Krupa danas slavila protiv banjalučkog Željezničara rezultatom 0:1 i ostvarila jedinu pobjedu gostiju u ovom kolu. 

Zanimljivo je bilo i u Foči gdje je Sutjeska savladala ekipu Zvijezde 09 rezultatom 4:3. Za domaće su pogađali Boško Radović dva puta , Ognjen Pljevaljčić i Nikola Mojović. Za goste su danas strijelci bili bili Muamer Svraka, Dejan Živković i Andrija Janjić.

Drina iz Zvornika je sa čak 7:2 nadigrala posljednjoplasiranu Budućnost, dok je Borac iz Kozarske Dubice savladao Kozaru sa 2:1. Modriča je bila bolja od Slavije sa identičnim rezultatom, a Podrinje iz Janje od Tekstilca sa 4:1.

Od prvoligaškog takmičenja su se oprostili Budućnost Pilica, Podrinje iz Janje i Borac iz Kozarske Dubice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC