• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac odlično odradio prvi dio posla, sad ide po ostatak: Na Farskim Ostrvima kao da je 0:0...

Autori Bojan Jakovljević Autori 000

Iako imaju lijepu prednost od dva gola iz prvog meča, u Borcu ništa ne prepuštaju slučaju i na revanš sa B36 Toršavnom odlaze sa željom da upišu još jedan dobar rezultat i izbore plasman u drugo kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

 B36 Toršavn - Borac najava revanš utakmice kvalifikacija za Konferencijsku ligu Izvor: MONDO/Goran Arbutina

U prvom meču kvalifikacija za Konferencijsku ligu Borac je protiv B36 Toršavna opravdao ulogu favorita, slavio 2:0 u Modriči, pa revanš meč na Farskim Ostrvima dočekuje u sjajnom ambijentu.

Ipak, opuštanja neće i ne smije biti, poručuju iz crveno-plavog tabora. Nepisano fudbalsko pravilo glasi da rezultat 2:0 zna biti "škakljiv", sa čime se u najavi meča složio i Dragan Šarac, pomoćnik u stručnom štabu Banjalučana.

Možda će vas zanimati

"Očekuje nas teška utakmica. Revanš meč igramo na vještačkoj travi, a na ovoj podlozi oni već dugo igraju, navikli su se i iako imamo lijepih 2:0 iz prvog meča, to je rezultat koji se teško brani. Na Farska Ostrva idemo da odigramo napadački fudbal, nećemo se povući i braniti rezultat, nego ćemo igrati kao da je 0:0", poručio je asistent Nenada Lalatovića.

"Sigurno da će oni igrati mnogo ofanzivnije nego u prvom susretu, ali mi se nećemo opustiti. Maksimalno oprezno ulazimo u ovu utakmicu i cilj nam je da prođemo u drugu rundu kvalifikacija", istakao je Šarac, naglasivši da će posebnu pažnju "crveno-plavi" morati da obrate na najboljeg strijelca Farana Brajana Jakobsena, koji nije igrao u prvom meču u Modriči, a sada bi trebalo da bude spreman za revanš.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

U banjalučkom timu svi su spremni.

"Biće znatno niža temperatura nego kod nas, predviđa se između osam i 15 stepeni. Ali, kako njima, tako i nama. Nemamo povrijeđenih igrača, svi su u pogonu i orni i spremi. Svi dišu kao jedan, atmosfera je fenomenalna i sa velikim optimizmom odlazimo na revanš."

Ipak, nema sumnje da će revanš biti potpuno drugačija utakmica u odnosu na onu odigranu prošlog četvrtka na stadionu "Dr Milan Jelić". Osim već pomenute podloge, te niže temperature, očekuje se i drugačiji pristup fudbalera B36 Toršavna, koji će morati da jure dva gola zaostatka.

"Šef će se odlučiti za sastav pred samu utakmicu. Definitivno nećemo ići da se branimo, jer ne igramo takav fudbal. Gledamo sebe. Pokušaćemo da izađemo visoko i napadnemo ih, kako smo radili u prvom meču. Vidjeli smo da su ozbiljni kod prekida, visoki su, dobro napadaju kod prekida, prava su ostrvska ekipa i sigurno ćemo maksimalno spremno dočekati meč. Nema sumnje da ćemo imati više prostora iz kontre i polukontre jer će oni morati da napadaju", zaključio je Šarac.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Iskusni defanzivac Nikola Andrić, koji je ovog ljeta stigao na Gradski stadion, uvjeren je da će Borac eliminisati prošlogodišnjeg osvajača tamošnjeg kupa.

"Prvo poluvrijeme smo dobili, sad nas čeka drugo poluvrijeme. Kao i u prvi meč, ulazimo maksimalno. Tada smo slavili 2:0, a nadam se da će tako biti i u revanšu. Daćemo sve od sebe i na terenu ćemo se pokazati", poručio je Andrić.

Duel B36 i Borca u Toršavnu na programu je u četvrtak od 19 časova (18 časova po lokalnom vremenu), a direktno će ga prenositi Sport Klub 2.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC