• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbalski savez Republike Srpske navršio 30 godina postojanja!

Autor Dragan Šutvić

FS RS obilježava tri decenije rada.

 fudbalski savez republike srpske slavi 30. rođendan Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Petog septembra 1992. godine, prije "okruglo" trideset godina, osnovan je Fudbalski savez Republike Srpske!

Osnivačka sjednica Skupštine, u ratnim vremenima, održana je u Banskom dvoru u Banjaluci. Za prvog predsjednika izabran je Branko Lazarević iz Bijeljine, a pored njega, prvi Izvršni odbor činili su i Ranko Cvijić (Prijedor), Slobodan Tešić (Brčko), Zdravko Vidović (Gradiška), Damjan Pajić (Bijeljina), Slobodan Aćić (Drvar), Zoran Mačar (Sokolac), Slobodan Paravac (Doboj), Milan Jelić (Modriča), Mirko Ponjarac (Srpsko Sarajevo), Mitar Lazić (Novi Grad), Milorad Šipka (Prijedor), Blagoje Šipka (Banjaluka), Drago Kelečević (Laktaši), Srboljub Markušević (Srpsko Sarajevo), Savo Popović (Šamac), Nenad Šukurma (Srpski Brod), Petar Stević (Prnjavor) i Jovan Tintor (Srpsko Sarajevo).

Možda će vas zanimati

Godinu dana kasnije FS RS je startovao i sa odigravanjem takmičenja, pa se prvo igralo premijerno izdanje Kupa Republike Srpske. Ostaće zapisano da je prvi trofej pripao Kozari iz Gradiške, a nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma 1995. godine, startovalo je i prvenstvo Republike Srpske, čiji prvi pobjednik je bio Boksit iz Milića.

Fudbalski savez Republike Srpske sačinjen je od sedam područnih saveza (Banjaluka, Prijedor, Gradiška, Doboj, Bijeljina, Istočno Sarajevo i Trebinje), a kroz istoriju je imao četiri predsjednika.

Poslije Branka Lazarevića, koji je ovu ulogu obavljao četiri godine, na čelo je stigao Milan Jelić, kojeg je 2007. godine iznenadna smrt zadesila na ovom mjestu.

Naslijedio ga je Mile Kovačević, koji je početkom 2020. godine poziciju prepustio sadašnjem prvom čovjeku Vici Zeljkoviću.

Funkciju generalnog sekretara, osim Rodoljuba Petkovića koji je na toj funkciji proveo 25 godina, još su obavljali i Goran Ćejić, od 2017. do 2020. godine, te sadašnji, Ognjen Valjić.

Unazad pet godina, Fudbalski savez Republike Srpske, u saradnji sa dnevnim listom "Sportski žurnal", organizuje manifestaciju "Dan fudbala Republike Srpske", u kojoj se biraju najbolji pojedinci u protekloj godini (igrač, mladi igrač, fudbalski radnik, trener i sudija).

Svečana akademija povodom obilježavanja trideset godina Saveza održaće se krajem septembra u Banjaluci.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC