• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čudo Paula Dibale - izliječio se svojom krvlju da bi igrao sa Mesijem: Napadač uradio bukvalno sve da zaigra u Kataru!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Paulo Dibala je htio na Svjetsko prvenstvo, a na kraju je njegov san postao java!

 Paulo Dibala igraće na Svjetskom prvenstvu Izvor: Profimedia/ Maurizio Borsari/AFLO

Paulo Dibala je uspio! Igraće na Svjetskom prvenstvu u Kataru iako ga nije bilo na terenu od meča Rome sa Lećeom 9. oktobra kada se povrijedio. Tada je pokidao kvadriceps u lijevoj nozi i na tom meču ga je zamijenio Nemanja Matić, a za razliku od Đovanija Lo Selsa, koji nije uspio da se oporavi, Dibala je ozdravio!

Nedavno je počeo da trenira sa grupom igrača u Romi, a sada su Argentinci otkrili kako je sjajni napadač uspio da se vrati na teren iako mu je bilo prognozirano da će mnogo duže provesti u oporavku.

Prva stvar koju je morao da reguliše je ishrana. Specijalna dijeta u kojoj je koristio anti-inflamatorne namirnice i striktno se držao uputstva nutricioniste za svaki obrok mu je pomogla da dovede svoje tijelo u stanje da se brže oporavi.

Druga stavka u njegovom oporavku bila je teretana, a dnevno je Dibala ojačavajući noge i mišiće oko kvadricepsa provodio po pet sati u teretani radeću vježbe posebno osmišljene da mu pomognu da se oporavi na vrijeme za Katar. 

Uz sve to unajmio je kineziologa, stručnjaka koji se bavi kretanjem, pokretima i vježbama u vezi sa trčanjem i hodanjem, kako bi mu pomogao da se što prije oporavi, ali i da u narednom periodu karijere bude manje podložan povredama, a posljednja stavka njegovog plana oporavka je presudila.

U pitanju su RPR injekcije, što su zapravo injekcije pravljene od krvi samog pacijenta. Dibala je davao krv iz koje su izdvajane krvne pločice i plazma, a onda su pravljene posebne injekcije kojima je Dibalin organizam natjeran da ubrza proces oporavka. I uspjelo je!

Vidjećemo u kakvoj će formi dočekati grupnu fazu sa Meksikom, Saudijskom Arabijom i Polsjkom i prvi meč Argentine 21. novembra Dibala, ali jedno je sigurno - igraće na Svjetskom prvenstvu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC