• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO prognoze Mundijala (drugi dan): "Ne igraj na Engleze" za nas ne pije vode!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Iako su gledali predstavu "Ne igraj na Engleze" u banjalučkom pozorištu "Jazavac", novinari naše redakcije nisu poslušali njihov savjet.

 MONDO prognoze Mundijala (drugi dan): "Ne igraj na Engleze" za nas ne pije vode! Izvor: Profimedia

Svi u MONDO taboru nisu imali dilemu kad je u pitanju engleski tim, a vidjećemo da li su pogriješili poput kladioničara iz hit predstave banjalučkog pozorišta "Jazavac", koja je u naslovu preporučila da se na njih nikako ne treba kladiti.

Željko Svitlica, prethodni šampion naše redakcije sa Mundijala u Rusiji, odlično je startovao i sa prognozama u Kataru, pa je pogodio tačan rezultat sa otvaranja i trijumf Ekvadora nad domaćinom - 0:2 (0:2).

Zato posebno obratite pažnju na njegove prognoze za drugi dan Svjetskog prvenstva, na kojem se odlučio na pobjede Engleske, Holandije i Velsa.

"Iako su Englezi među favoritima (a kad nisu?) za osvajanje Mundijala, Iran je takođe fudbalska nacija koja uvijek ima par igrača u evropskim top ligama i biće motivisani da pokažu šta znaju. Ipak prednost ima Gordi Albion. Meč između Senegala i Holandije bi mogao da bude sa dosta golova, ali s obzirom da izostanak Manea, šanse za goleadu su manje. Holanđani nisu igrali prošli Mundijal, sigurno će biti motivisani. Mundijal uvijek iznjedri neka iznenađenja, a neka ta ekipa od koje niko ništa ne očekuje, bude Vels", rekao je Svitlica.

I ostali MONDO kladioničari su tipovali na Engleze i Holanđane da će zabilježiti startne pobjede u Kataru, a jedina razlika je u viđenju ishoda utakmice između "jenkija" i Velšana.

"Englezi kao favoriti iz sjenke ne bi trebalo da imaju mnogo problema sa Irancima na otvaranju Mundijala. Izostanak Manea preveliki je šok i hendikep za Senegalce, koji će zbog izostanka najveće zvijezde ekipe biti u podređenom položaju u ovom duelu. Vels je dočekao da se plasira na Mundijal nakon 64 godine i svakako će željeti da se dokaže u duelu sa rivalom za drugo mjesto u grupi kojeg nije bilo na prvenstvu svijeta u Rusiji. Podjela bodova možda je i najrealniji ishod", mišljenja je Dragan Šutvić.

Bojan Jakovljević s druge strane uvjeren je u trijumf Amerikanaca.

"Engleska je apsolutni favorit protiv Irana i sve osim njihove ubjedljive pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Holandija takođe, od njih se redovno očekuje da pokažu mnogo, a ne dešava se to baš često. Mislim da je Katar pravo mjesto da se to promijeni. Vels kao reprezentacija mi se nikad nije sviđao, fudbal u SAD je u ekspanziji i ovo im je idealna prilika da trijumfalno počnu Mundijal, protiv jedne ne baš jake evropske selekcije".

Haris Krhalić, međutim, nije baš siguran u pobjedu selekcije SAD, ali je tipovao na mnogo golova u toj utakmici.

"Ako se po jutru dan poznaje ja sam u velikom problemu. Nakon jučerašnjeg 'brukanja' sa prognozom rezultata prve utakmice, danas idemo na sigurno. Reprezentacija Irana nema kvalitet da ugrozi 'Gordi Albion' dok Holanđane čeka teži zadatak protiv Senegala. Ipak, pobjeda evropskog tima ne bi trebala doći u pitanje. Vjerujem da će posljednja utakmica sutra biti i najzanimljivija, a podjela bodova djeluje kao realan ishod", rekao je Haris.

Osim rutinskih rijumfa Engleza i Holandije, "iks" je na duelu Amera i Velšana tipovao i Goran Arbutina.

"S obzirom da sam na nekom svom dugotrajnom tiketu igrao sve tri pobjede Holandije u grupi, kao i Engleske idem na to da ovdje neće biti iznenađenja. Ali možda bude zanimljivo na SAD - Vels".

Za razliku od ostalih kolega, Nebojša Šatara nema povjerenja u američki tim, ali nije uvjeren ni u pobjedu favorizovanih "lala" protiv reprezentacije Senegala bez obzira što u afričkoj ekipi neće biti napadača Bajerna Sadio Manea.

"Englezi su prejaki za Iran, bez dileme će upisati pobjedu, ali Holanđani iako su favoriti neće uspjeti da savladaju Senegal, koji je tradicionalno jedna od najboljih afričkih selekcija. Amerikanci i fudbal u mojoj percepciji ne mogu nikako ići zajedno, pa će im Geret Bejl pokazati zašto se ovaj sport ne može zvati 'soker'", rekao je on.

Izvor: MONDO

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC