• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komentator zamijenjen usred prenosa Svjetskog prvenstva! Izgovorio zabranjeno prezime tokom meča!

Autor Haris Krhalić

Turski komentator Alper Bakirčigil dobio je upozorenje pred otkaz zbog toga što je spomenuo Hakana Šukura tokom prenosa.

 Turski komentator zamijenjen zbog spominjanja Šukura Izvor: Profimedia

Maroko je pobijedio Kanadu, prošao kao prvoplasirani u osminu finala Svjetskog prvenstva, a jedan komentator umalo je dobio otkaz zbog tog meča. Turski novinar Alper Bakiričigil tokom prenosa za televiziju "TRT" izgovorio je ime i prezime fudbalera koje je strogo zabranjeno u toj zemlji. Rekao je da je Hakan Šukur dao najbrži gol u istoriji Mundijala, to je moglo skupo da ga košta. Razlog je to što je Šukur protjeran iz Turske zbog sukoba sa predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Njega je u poluvremenu meča na komentatorskoj poziciji zamijenio Cunejt Kiran, poslije čega su se pojavile priče o otkazu. Neko je napravio i lažni Tviter nalog napisao objavu na toj društvenoj mreži, ali je sve ubrzo demantovano. Iz te TV kuće naglasili su da je tačno da je komentator zamijenjen, kao i da je sa Alperom obavljen razgovor kako se takve stvari ne bi ponovile. "Nismo željeli neke negativne reakcije. Razgovarali smo sa njim", poručili su iz "TRT-a".

On će nastaviti da radi prenose tokom Mundijala, a čak se i sam oglasio povodom sporne Tviter objave o otkazu. "Neko je napravio lažni nalog u moje ime. Pokrenuću pravni postupak protiv te osobe", kratak je boi Alper. Podsjetimo, legendarni napadač prognan je iz Turske 2016. godine kada je ušao u sukob sa predsjednikom Erdoganom. Sve što je uradio u istoriji turskog fudbala izbrisano je u zvaničnim dokumentima. "Nisam uradio ništa ilegalno, nisam ni izdajnik ni terorista", rekao je Šukur koji živi u Americi i tamo taksira.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC