• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA "ISPALILA" ZELENSKOG: Ne možeš to da uradiš! Ukrajinski predsjednik htio jedno pred finale SP, ali je odbijen

Autor Haris Krhalić

Volodimir Zelenski se neće obratiti tokom finala Svjetskog prvenstva, za sada je odlučila FIFA.

 FIFA neće dozvoliti Zelenskom da se obrati na finalu Svjetskog prvenstva Izvor: Facebook/printscreen/Володимир Зеленський

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski tražio je od FIFA da se uoči finala Svjetskog prvenstva između Argentine i Francuske pošalje "poruka miru u svijetu", ali je to izričito odbijeno. Američka televizija Si-En-En (CNN) ekskluzivno prenosi informaciju da je FIFA odlučila da potpuno ignoriše rat u Ukrajini, i da kao jedna od rijetkih organizacija, ne upliće politiku u finalu sportskog događaja godine, a zbog toga je Zelenski izuzetno razočaran.

Navodno, Zelenski je želio da se uključi putem video-linka i da pošalje poruku navijačima na stadionu "Lusail", ujedno i stotinama miliona onih pored malih ekrana, ali je to naišlo na "ne" Đanija Infantina.

"Mislili smo da će FIFA koristiti svoju moć za više dobro, ali...", rekao je izvor iz kancelarije Volodimira Zelenskog, ne krijući razočaranje zbog odluke svjetske "kuće fudbala" da potpuno ignoriše predsjednika Ukrajine, s tim da se nisu oglasili zvanično nadajući se da bi mogli da promijene sve ovo do finalne utakmice zakazane za nedjelju.

Razgovori su i dalje u toku i iz FIFA nisu željeli da prokomentarišu ovaj navodni zahtjev Ukrajine koji bi svakako pomogao da se pažnja ponovo usmjeri na ratna dešavanja koja su pomalo "pala u drugi plan". Podsjetimo da se Volodimir Zelenski obraćao u više navrata na velikim i značajnim događajima, poput Gremija, Kanskog festivala, ceremonije dodjele Oskara, kao i na najvećim političkim okupljanjima tokom 2022. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC