• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JA SAM GENIJE! Pep Gvardiola pobijedio u derbiju, pa govorio o svojoj najvažnijoj odluci

Autor Dragan Šutvić

Španac se oglasio poslije velike pobjede protiv Čelsija u derbiju Premijer lige.

 gvardiola kaže da je genije Izvor: Profimedia

Mančester siti pobijedio je Čelsi poslije velike greške golmana "plavaca" Kepe. Na taj način, branilac titule došao je na pet bodova do lidera Arsenala, a menadžer "građana" Pep Gvardiola došao je odlično raspoložen na konferenciju za novinare poslije utakmice.

Utakmicu su odlučili igrači koje je uveo sa klupe - strijelac Rijad Mahrez i asistent Džek Griliš, a Španac je komentarisao taj detalj rekavši da je pogodio jer je "genije".

"Poslije Evertona (i remija 1:1), pitali su me zašto nisam pravio izmjene do 81. minuta. Danas sam razmislio o tome, napravio sam ih ranije. Ja sam genije", našalio se Pep.

Njegov tim je aktuelni prvak i osvojio je četiri titule u posljednjih pet godina, pa nije navikao da često bude ispod nekog na tabeli. U ovom trenutku je ipak lider Arsenal.

"Mogli smo da izgubimo ovdje od Čelsija, ali sada imamo pet bodova minusa. To nam znači veoma, ali moramo da se konstantno dokazujemo, jer je normalno da budemo na ovoj poziciji poslije osvajanja četiri Premijer lige u pet godina. Imamo takav pogled da u novembru ljudi vjeruju da smo već šampioni, ali to je nemoguće. Drugi timovi ne osjećaju takav pritisak, jer svi već u septembru kažu da ćemo osvojiti. A nije jednostavno gurati igrače da još pobjeđuju i osvajaju poslije toliko osvojenih titula. Zato sam zadovoljan, s obzirom na sve što se događalo prethodnih godina".

S obzirom na to da je počela mini-pauza u Premijer ligi, Siti će naredni meč igrati 14. januara, kada je na programu veliki derbi Mančestera, Junajted - Siti. Do tada, "građani" će igrati ponovo protiv Čelsija u FA Kupu u nedjelju, 8. januara, a potom će 11. januara gostovati Sautemptonu u meču Liga kupa.

Kada je u pitanju Liga šampiona, Gvardiolin tim će 22. februara gostovanjem u Njemačkoj započeti dvomeč protiv Lajpciga.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC