• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda u svjetskom vrhu - ispred Rome, Lacija, Bajera, Viljareala..

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fantastični rezultati srpskih klubova plasirali su ih u sam vrh svjetskog fudbala, daleko ispred nekih velikih imena.

 Crvena zvezda i Partizan među najboljim timovima svijeta Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kakvo priznanje za srpske klubove - iako mnogi navijači ne cijene previše Superligu
Srbije, istraživanje specijalizovanog sajta "Opta" pokazuje da se beogradski vječiti rivali odlično kotiraju u svjetskim okvirima. Po računici ovog sajta, Crvena zvezda je trenutno na 31. mjestu najboljih svjetskih timova, dok Partizan zauzima 68. poziciju na listi!

Ovakav rezultat posebno dobija na značaju kada se vidi kakve su ekipe ostale iza Zvezde i Partizana. Primjera radi, crveno-bijeli su bolje plasirani od Rome i Lacija, a zatim i od Betisa, Bajera, Atalante, Viljareala, Lila i drugih timova koje povremeno gledamo u samoj završnici nekog od evropskih takmičenja.

Sa druge strane, iza Partizana su timovi kao što su praška Slavija, šampion Južne Amerike Flamengo, pa čak i Fulam za koji nastupaju Aleksandar Mitrović i Saša Lukić. Od velikih imena klubu iz Humske u leđa gleda i Rendžers, koji je plasiran tek na 82. poziciju. Pogledajte kako izgleda tabela 100 najboljih, po rangiranju specijalizovanog sajta Opta:

Pored srpskih timova na listi 100 najuspješnijih je još samo jedan klub iz bivše Jugoslavije. Riječ je o Dinamu iz Zagreba, dugogodišnjem šampionu Hrvatske i redovnom učesniku evropskih takmičenja. Iako su Zagrepčani trenutno u maloj krizi zbog promjena u upravljačkoj strukturi kluba, oni na ovom spisku zauzimaju respektabilno 51. mjesto.

Što se tiče samog vrha tabele, kao prvoplasirani tim naveden je Bajern iz Minhena, drugo mjesto drži Mančester siti koji se ovih dana bori protiv optužbi, a treće mjesto pripada Napoliju koji je na dobrom putu da osvoji titulu poslije dugo vremena. Četvrto i peto mjesto drže Barselona i Real, slijede Liverpul i Arsenal, a tek onda PSŽ koji u napadu ima ubitačan trio Nejmar - Mbape - Mesi. Devetu poziciju je zauzeo Inter, dok je pomalo šokantno na desetom mjestu RB Lajpcig. Na samom dnu liste, kao 100. najbolji klub u Evropi, plasiran je Sasuolo koji trenutno zauzima 15. poziciju u Seriji A.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC