• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Leotar PRVI put na MODERNOJ podlozi!" Maksimović najavio duel sa Tuzlacima: Imaju roster i za sami vrh tabele!

Autor Dragan Šutvić

Trebinjci će predstojećeg vikenda gostovati Slobodi koja se nakon nekoliko mjeseci "vraća kući".

 Marko Maksimović Izvor: Promo/FK Leotar/Čedomil Mucović

Fudbaleri Leotara će posljednji meč prije starta odlučujućeg, trećeg kruga m:tel Premijer lige BiH odigrati na gostujućem terenu protiv Slobode.

Tuzlaci će se nakon nekoliko mjeseci vratiti na svoj stadion, koji je dobio novu, hibridnu travnatu podlogu, što je u najavi utakmice rekao i trener Trebinjaca Marko Maksimović.

"Utakmica protiv Slobode je specifična sa mnogo aspekata. To je prva utakmica koju ćemo mi odigrati na novim modernim terenima. Iako je Sloboda igrala već na takvoj podlozi protiv Borca u Banjaluci, mislim da je takav teren nepoznanica za obje ekipe. Sloboda je u ovom momentu pod velikim imperativom. Riječ je o klubu sa velikom tradicijom koji se vraća na svoj stadion nakon dugo vremena. Ja lično očekujem da će tribine biti popunjene barem 80 posto kapaciteta i da ćemo igrati u jednom lijepom ambijentu. Sloboda i Leotar su ekipe podjednakog kvaliteta. Po imenima, Sloboda možda ima roster i za sami vrh tabele. Mi imamo svoje ambicije, ne samo u ovoj nego u svakoj utakmici. U Tuzlu putujemo nakon sedmice dobrog rada. Igrači su veoma korektno trenirali, s obzirom na vremenske uslove i kvalitet terena. Očekujem da se predstavimo u dobrom svjetlu, da budemo kompaktni i ne vidim nijedan razlog da na kraju ne budemo zadovoljni ishodom utakmice", prenio je riječi Maksimovića zvanični sajt trebinjskog premijerligaša.

Izvor: Promo/FK Leotar Trebinje

Mladi trener ne voli da karakteriše utakmice kao ključne, odlučujuće... Svaka naredna je, kako kaže, najvažnija.

"Ne vraćamo se na ono što je bilo, pogotovo iz razloga da je ishod utakmice protiv Igmana bio drugačiji naša situacija na tabeli bi bila približno ista. Imamo još 36 bodova u opticaju, a sve ekipe su u 4-5 bodova. Klub je nedavno objavio na svojim društvenim mrežama podatak da smo od mog dolaska, u posljednjih 10 utakmica mi peti na tabeli, sa dva boda manje od treće ekipe. Šta ja onda mogu da zamjerim tim momcima? Ne dam nikome da kaže da igrači nisu dali maksimum od kada sam ja ovdje. Uvijek dobro rade i siguran sam da će tako odigrati i u Tuzli", rekao je Maksimović, još jednom govoreći o nerealnim očekivanjima javnosti.

"Kao i svaki klub, i mi imamo svoje vrline i mane. Infrastrukturne stvari su naša najveća prepreka. Naša primanja su redovna i imamo najmanji budžet u ligi. Naš subotnji protivnik mnogo više izdvaja za igrački kadar. Oni su za jednog igrača kojeg sam ja trenirao, a koji nije ostao u Premijer ligi nudili novac za koji mi dovedemo tri igrača. I sada neko stavlja pritisak na igrače da je postalo normalno da mi pobijedimo svaku utakmicu, pa je remi sa Igmanom nekakav 'neuspjeh'. Ja dok sam trener Leotara ne dam na igrače. Prije mog dolaska Leotar je igrao 4-5 utakmica na strani, gubio sa 3-4 gola razlike. Mi smo na svakoj od posljednjih 10 utakmica bili u igri do samog kraja. Moram da istaknem da sam srećan i da mi je veliko zadovoljstvo da radim sa ovakvim momcima, prije svega sjajnim ličnostima, koji rade odlično u granicama svojih mogućnosti", zaključio je Maksimović.

Utakmica Sloboda – Leotar igra se u subotu od 15.00 časova.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 22. kolo

Subota:

Sloboda - Leotar (15.00)

Igman - Zrinjski (15.00)

Borac - Tuzla siti (18.30)

Nedjelja:

Posušje - Široki Brijeg (13.00)

Sarajevo - Velež (15.00)

Sloga Meridian – Željezničar (15.00)

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC