• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROBUDIO SAM SE, A BENZEMA JE VEĆ OTIŠAO! Poslije haosa u Kataru, konačno znamo istinu: "Nek vam Karim ispriča..."

Autor Haris Krhalić

Selektor "trikolora" Didije Dešan bez dlake na jeziku o haosu u reprezentaciji Francuske u Kataru.

 Benzema nije bio spreman za Mundijal Izvor: Profimedia

Didije Dešan je oprostio Karimu Benzemi za "nestašluke" (ucjenjivao saigrača Matjea Valbuenu intimnim snimkom) i vratio ga u reprezentaciju za Evropsko prvenstvo koje je održano 2021. godine, a nakon što je slavni napadač dobio "Zlatnu loptu" - trebalo je da bude i udarna igrla državnog tima u Kataru. Međutim, uoči početka turnira Benzema je napustio Dohu i nije odigrao ni minut na Mundijalu na kome je Francuska poražena u finalu protiv Argentine.

Mnogi nisu u prvi čas ni shvatili da je problem nastao između Benzeme i Dešana, a ne da je napadač Real Madrida napustio kamp zbog povrede, pa je sada selektor Francuske prvi put otkrio šta se zaista dogodilo na Svjetskom prvenstvu gdje očigledno nije bilo sjajne atmosfere među trikolorima.

"Vrijeđa nas kada se kaže da je trebalo sačekati da Benzema dobije tačniju dijagnozu povrede. Postoji samo jedna istina i Karim dobro zna koja je to. Pridružio nam se 14. novembra nakon što je u klubu bio tek poluspreman zbog povrede. Radio je po posebnom programu i njegov povratak na timske treninge je odlagan jer nije bio sto odsto siguran da može da počne prvi meč na turniru protiv Australije. Kada se povredio, doktor reprezentacije ga je odveo na magnetnu rezonancu, a kada je dobio rezultate - Benzema je zvao svog ljekara iz Reala i slao mu nalaze...", kazao je Dešan koji je istakao da je Benzemu vidio u hotelu u ponoć, dan pred prvu utakmicu na Mundijalu.

"Benzema je bio ljut jer mu je Svjetsko prvenstvo mnogo značilo, rekao mi je da je uništen. U najboljem slučaju treninzima bi se vratio tek 10. decembra. Rekao mi je da je razočaran što je morao da ode, ali je odluku opravdao riječima da je to za dobro čitavog tima. Sjedili smo dvadesetak minuta, kada sam odlazio rekao sam mu da ne žuri. Ali, kada sam se probudio, shvatio sam da je već otišao!".

Izvor: Profimedia

Selektor Francuske je rekao da je to bila Benzemina odluka, i da je razume i poštuje, međutim Benzema je potom odigrao prijateljsku utakmicu za Real Madrid u vrijeme Svjetskog prvenstva što ga je razljutilo.

"Zar zaista mislite da je isti intenzitet u prijateljskom meču i u polufinalu Svjetskog prvenstva? Uprkos njegovom velikom talentu i statusu koji ima i koji niko nije dovodio u pitanje, možete li da zamislite šta bi se desilo da se vratio u posljednji čas? Sam mi je rekao da ne bi bio spreman", zaključio je Dešan.

U međuvremenu je Benzema "peckao" Dešana preko Instagrama, posebno pred finale Svjetskog prvenstva, da bi se nakon Mundijala oglasio i rekao da završava reprezentativnu karijeru.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC