• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema šanse da prepoznate nekadašnjeg štopera iz Premijer lige: Sad je golgeter u osmoj ligi i izgleda totalno drugačije!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nekada je sa drugom frizurom bio prepoznatljiv u odbrani, a sada daje golove iz slobodnih udaraca i ima drugačiji imidž.

 Martin Škrtel u osmoj ligi Izvor: Facebook/Futbal na Hornej Nitre

Nekada je bio neustrašivi štoper koji glavom ide gdje niko neće nogom, "povukao" se na kraju prošle sezone samo da bi zaigrao u tim iz svog mjesta u osmoj ligi gdje je sada fantastičan golgeter! U pitanju je Martin Škrtel koji sa 39 godina cijepa mreže u osmoj ligi Slovačke u timu Hajskala Raztočno, gdje je i krenuo da trenira fudbal kao dijete.

Poslije 320 mečeva za Liverpul, 119 za Fenerbahče i 113 za Zenit sada igra fudbal za svoju dušu i više nije u centru odbrane. U prošloj kolu je postigao nevjerovatan pogodak iz slobodnog udarca za svoj tim i pokazao je kakav je zapravo fudbalski znalac!

Ipak, teško da biste ga sada prepoznali! Nekada uvijek ošišan "na nulu", bio je pravi snagator u odbrani svojih timova, a sada je pustio kosu i potpuno promijenio imidž. Dali biste ga prepoznali na ulici?

Za reprezentaciju Slovačke odigrao je u karijeri 104 meča i četvrti je na vječnoj listi po broju nastupa za ovaj nacionalni tim iza Mareka Hamšika, Petera Pekarika i Miroslava Karhana.   

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC