• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi protjeruje 15 fudbalera iz kluba! Isplivao spisak, svi oni pakuju kofere

Autor Dragan Šutvić

Čelsi će tokom ljeta napraviti radikalan rez i otjeraće veliki broj fudbalera.

 15 igrača odlazi iz čelsija  Izvor: Profimedia

Čelsi želi što pre da zaboravi prethodnu sezonu u kojoj je završio tek na 12. mjestu u Premijer ligi uprkos tome što su potrošili nevjerovatnih 600 miliona evra na pojačanja. Sada će novi trener Maurisio Poketino morati da pritisne dugme "reset" kako bi Čelsi vratio na pravi put, ali je više problema sa kojima se suočava.

"Plavci" neće igrati UEFA takmičenja naredne sezone, a moraju da dovedu nove fudbalere, dok će istovremeno imati problema da generišu novac kako bi izbjegli kaznu zbog kršenja finansijskog fer-pleja. To automatski znači da će Čelsi tokom ljeta morati da proda veliki broj fudbalera, a već sada su sastavili spisak onih na koje ne računaju i tačno znaju koliko od svakog od njih mogu da zarade tokom ljeta. Naravno, optimistično...

Na "listi za odstrel" je tačno 15 fudbalera i u Čelsiju vjeruju da bi od njih mogli da zarade 325 miliona evra. Najviše računaju da će zaraditi od Mejsona Maunta, i to oko 85 miliona evra, pošto ne želi da produži ugovor. Opcije su sve rivalski klubovi, pa će Čelsi morati da "proguta knedlu" i pusti ga u Mančester junajted, Liverpul ili Arsenal, a čini se da je Maunt najbliži Old Trafordu gdje ga posebno cijeni Erik ten Hag.

Takođe, nadaju se da će od Konora Galagera (Njukasl, Vest Hem, Kristal Palas) prihodovati oko 46 miliona evra, od Matea Kovačića oko 40 (Mančester siti, Mančester junajted), a od Pulišića, Čalobe, Mendija i Loftusa-Čika po 30 miliona evra. 

Na spisku su još Hakim Ziješ, Kalum Hadson-Odoi, Ngolo Kante, Kalidu Kulibali, Pjer-Emerik Obamejang, Sezar Aspiliketa, odnosno raskidaju pozajmice sa Feliksom i Zakarijom. Podsjetimo, Čelsi je inače već dogovorio dva pojačanja za ljeto pošto stiže Kristofer Nkunku iz Lajpciga i Malo Gusto iz Liona.

Ostaje problem napadača, a spekuliše se da će to biti riješeno dolaskom Dušana Vlahovića za koga se inače interesuju još Bajern i Mančester junajted, ali mogu da mu ponude Ligu šampiona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC