• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Po ocu Srbin a pustio Tompsona! Saigrač iz Hrvatske nije mogao da vjeruje! "Meni su njegove pjesme ritual"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Junak reprezentacije Hrvatske na Mundijalu u Rusiji Danijel Subašić uživa u muzici Marka Perkovića Tompsona, iako ima srpsko porijeklo.

 Danijel Subašić Srbin slušao Tomspona u reprezentaciji Hrvatske Izvor: YouTube/HNK Hajduk Split/Printscreen

Nekadašnji hrvatski golman Danijel Subašić (38) odlučio je da na kraju nedavno završene sezone po drugi put stavi tačku na karijeru i posveti se porodici. Posljednje dvije godine, u svom povratničkom mandatu na teren, proveo je u dresu Hajduka iz Splita, a upravo je na zvaničnom kanalu kluba bio gost u premijernoj epizodi podkasta - tom prilikom otkrio je da je tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine uživao u muzici Marka Perkovića Tompsona!

Tih godina je fudbalska reprezentacija Hrvatske slavila pobjede slušajući kontroverznog pjevača poznatog po proustaškim stavovima, ali je čudno da je takvu muziku slušao i Danijel čiji je otac Srbin! Doskorašnji golman Hajduka iz Splita rođen je iz mješovitog braka Srbina Jove i Hrvatice Boje, a njegovo porijeklo mu je pravilo ogromne probleme na početku karijere. Ipak, sve to je zaboravio kada je postao dio nacionalnog tima...

O detaljima sa Mundijala pričao je u podkastu, a novinara koji je vodio razgovor zanimalo je kako se igrači opuštaju tokom nokaut faze, kada je tenzija na vrhuncu i kada se rijetko razgovora sa saigračima čak i tokom zajedničkih obroka. Danijel Subašić je imao spreman odgovor, a on bi mogao da izazove mnogo kontroverzi.

"Nema prekidanja tenzije, jedeš i ideš u svoju sobu. Ti si u svom filmu. Slušaš muziku, ono što tebi paše. Sjećam se da sam baš tad ponio neki Ćorlukin neseser i u svojoj sobi ga ostavio pored vrata. On je bio u sobi pored mene i trebalo je da pokupi to. Ja sam otišao da se istuširam, raspalio sam Tompsona, neku pjesmu i dolazi Čarli sa 'Nisam znao da Tompson ima koncert ovdje'. Ja sam uvijek slušao tri-četiri Tompsonove pejsme, njih sam volio i bile su mi ritual", ispričao je Danijel Subašić, koji je nekoliko dana kasnije bio junak nacionalnog tima zbog odbranjenih penala protiv Danaca.

Inače, porodica Jove Subašića je iz Raštevića pored Benkovca, kasnije su se nastanili u Zadru, a otac čuvenog golmana preminuo je 2020. godine u selu Zagrad. On je do kraja života živio u Hrvatskoj, a kako je istakao u jednom intervjuu nakon finala Mundijala 2018. godine u kojem je branio njegov sin, familija se nije javljala da čestita. Navodno, šira porodica Danijela Subašića nije bila zadovoljna njegovim izborom da brani za Hrvatsku, iako je od malih nogu navijač Hajduka iz Splita, a po majci ima i hrvatsko porijeklo.

Sa druge strane, porijeklo njegovog oca bilo je sporno kada je Danijel tek krčio put u profesionalni fudbal. Otac njegove tadašnje djevojke, a sadašnje supruge, prebio je ćerku i zaprijetio joj da će je zaklati jer se viđa sa Srbinom! Antonija je tada završila u ambulanti, a nakon incidenta se preselila kod Danijela Subašića i počela da živi sa njim. Policija je pokrenula postupak protiv nasilnika koji je fizički napao svoju ćerku zbog veze sa golmanom srpskog porijekla, ali se u narednim godinama nisu saznali detalji o kazni, niti o odnosu Antonije Subašić sa svojim roditeljima.

Da se i sam Danijel sve više ograđuje od svog srpskog porijekla postalo je jasno 2021. godine, kada je zajedno sa saigračem Markom Livajom u noćnom klubu skandirao "Mrzim dinamo, srpsko ime to". Subašić nije preuzeo odgovornost za neprikladno ponašanje na snimcima koji su šokirali javnost, već je napao sve oni koji su objavili taj materijal.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC