• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOTOVO JE - MANČESTER JUNAJTED JE KATARSKI KLUB! Otac novog gazde objavio prije svih, evo za koliko je kupio klub!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mančester junajted ima novog vlasnika i to će uskoro biti ozvaničeno.

 Mančester junajted biće prodat katarskim vlasnicima Izvor: Profimedia/ Ian Hodgson/PA Wire

Mančester junajted biće prodat katarskim vlasnicima. Prema pisanju medija u toj zemlji, novi gazda biće Šeik Jasim (na slici desno), sin bivšeg premijera Katara Jasima bin Žabera Al Tanija. On je u borbi za kupovinu engleskog giganta po svemu sudeći pobijedio britanskog milijardera Džima Retklifa.

Iako je u jednom trenutku trke za Junajted djelovalo da će klub preuzeti domaći vlasnik, azijski gazda je ipak prošle nedjelje drastično poboljšao ponudu i pobijedio u ovoj "bici" za klub. Al-Vatan, medij iz Katara u vlasništvu oca novog vlasnika Junajteda, objavio je u ponedjeljak uveče da je preuzimanje kluba od strane šeika Jasima bilo uspješno i da će ozvaničenje tog posla biti obavljeno uskoro.
Šeik Jasim je navodno platio pet milijardi za klub i preuzeće potpunu kontrolu nad velikanom sa Old Traforda. Poslije sedam mjeseci nagađanja da li će porodica Glejzer prodati klub, djeluje da je sada posao dogovoren. Obavještenje o prodaji prvi put su objavili još u novembru, u istoj večeri kada su potvrdili da je Kristijano Ronaldo otišao sporazumnim raskidom ugovora.

Mančesterski derbi sada će biti vođen između timova kojima upravljaju vlasnici iz Abu Dabija (Mančester siti) i Katara (Mančester siti), a zajedno bi u Ligi šampiona mogli da se sretnu sa Pari Sen Žermenom, koji takođe ima katarske vlasnike, a uz to i problem da najbolji igrač tima Kilijan Mbape hoće da ode.

Porodica Glejzer (Avram, Brajan, Darsi, Edvard, Džoel i Kevin) vodili su Mančester junajted još od 2005. godine, nakon što je američki bogataš Malkolm Glejzer kupio 100 odsto kluba. Potom je procenat udjela njegove djece u vlasništvu opao nakon što je Junajted izašao na njujoršku berzu 2012. godine. Sada će po svemu sudeći 100 odsto vlasništva biti prebačeno u Aziju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC