• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA IH RAZBILA, UEFA IH VRATILA U EVROPU! Zvanično je, Juventus ne igra evropska takmičenja

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Juventus je definitivno izbačen iz Evrope i poznato je ko će ga zamijeniti!

 Juventus izbačen iz Evrope, Fiorentina igra umjesto njega Izvor: Stefan Stojanovic /MONDO

Fiorentina će ipak igrati Evropu ove sezone, jer je Juventus zvanično izbačen iz međunarodnih takmičenja na godinu zbog finansijskih malverzacija. Tim za koji igraju srpski igrači Luka Jović i Nikola Milenković ipak će se tako takmičiti u Konferencijskoj ligi, u kojoj je prošle sezone igrao u finalu protiv Vest Hema, dok će Juve u nastupajućoj sezoni igrati samo u Seriji A, uz potvrđenu kaznu oduzimanja 10 bodova.

Nekoliko dana poslije Fiorentininog debakla na "Marakani", za klub sa stadiona Artemio Franki stigle su veoma dobre vijesti, da će njegovo ime biti ispisano na papiriću tokom žrijeba za plej-of, zakazanog za 7. avgust. Viola će imati skoro mjesec dana da se "sastavi" nakon što je u Beogradu bila potpuno razbijena, jer će prvi meč u plej-ofu igrati 24. avgusta, a revanš 31. avgusta, poslije čega će biti poznat sastav svih grupa.

U istom takmičenju učestvuju i Partizan i Vojvodina, koja će sljedećeg četvrtka u Novom Sadu igrati revanš 2. kola kvalifikacija protiv Apoela, nakon što je u četvrtka izgubila u Nikoziji 1:2. Istovremeno, sve navedeno znači da srpski as Dušan Vlahović neće igrati evro-takmičenja u sljedećoj sezoni, što će biti veliki finansijski i svaki drugi udarac za najtrofejniji italijanski klub.

Povrh izbacivanja iz Evrope, Juventusu je određena i finanijska kazna od 10 miliona evra. Iako je svota ogromna, "Stara dama" je ipak dobro prošla, jer će u slučaju ponovljenog prekršaja ili kršenja Finansijskog fer-pleja morati da plati 20 miliona evra.

Iako je kazna naizgled drastična, advokati Juventusa su zapravo ovakav rasplet vidjeli i kao nagodbu, jer su uspjeli da Juventus bude kažnjen u godini kada će igrati manje takmičenje, treće po snazi evropskog fudbala. Povrh toga, u Torinu se nadaju da će nakon ovoga početi da popravljaju odnose sa UEFA, koji su bili žestoko narušeni nakon što je Juve bio u grupi velikih klubova udruženih u projekat "Superliga". Novi menadžment torinskog kluba želi da se distancira od učešća u tome, na čemu je insistirala prethodna uprava.

A dok Juventus bude kretao ispočetka, Fiorentina će pokušati da ponovi prošlosezonski uspjeh u Konferencijskoj ligi, a uskoro će se vidjeti da li će Luka Jović i ove sezone biti u timu, nakon što se sve glasnije govori da bi mogao da se vrati u Zvezdu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC