• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovih 11 igrača je i dalje slobodno: Jedan je bio plaćen 100 miliona evra!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ljetni prelazni rok polako se privodi kraju, a nekolicina fudbalera je ostala bez kluba.

 Prelazni rok završen, ali ima kvalitetnih slobodnih igrača Izvor: Profimedia

Prelazni rok polako završava, međutim slobodni igrači koji nemaju potpisan ugovor imaju mogućnost prelaska iz kluba u klub. Saudijska Arabija je dosta dobro prošla na tržištu ovog prelaznog roka, jer je više od deset najpoznatih fudbalera doputovalo upravo u saudijsku ligu, međutim još uvijek ima dosta zanimljivih igrača koji su ostali "praznih ruku".

Dugogodišnji golman Mančester junajteda, David De Hea ovog ljeta nije produžio ugovor sa engleskim velikanom, a nije ni angažovan od strane nekog drugog kluba. Ono što se trenutno "šuška", jeste da će i on otići u Saudijsku Arabiju.

Na štoperskim pozicijama bez klubova su Aksel Tuanzebe i Almami Traore. Tuanzebe (25) je do ovog ljeta bio zvanično igrač Mančester junajteda, ali je gotovo sve vrijeme bio na pozajmicama. Traore (27) je igrao za Monako, a prošle četiri sezone proveo je u Ajntrahtu iz Frankfurta. Lijevi bek Jairo Moreno (28) reprezentativac je Kolumbije, a ove sezone istakao mu je ugovor sa meksičkim Leonom. Takođe, tu je i desni bek, američki reprezentativac Redži Kanon (25), koji je igrao četiri godine za portugalsku Boavistu. 

Bivši reprezentativac Argentine, Roberto Pereira (32) kojeg pamtimo iz Juventusa, gdje je neko vrijeme bio standardan prvotimac. Udineze je bio posljednji klub prije nego što je postao slobodan igrač ovog ljeta. Musa Marega (32) bio je ne tako davno zvijezda Porta, ali je prije dvije godine otišao u Al Hilal u Saudijsku Arabiju, ali mu je u međuvremenu ugovor istekao pa sad traži novi klub. Engleski vezista Džesi Lingard (30) igrao je za Notingem Forest. Dugo je Lingard čekao svoju priliku u Mančester junajtedu, ali se nikada nije nametnuo kao standardni prvotimac. Eden Azar (32) otišao je iz Reala ovog ljeta, a oprostio se i od belgijske reprezentacije. Spekuliše se da bi Azar mogao totalno da se povuče sa terena, ali još uvijek ništa nije potvrđeno. U svakom slučaju sve to je šokantan obrt nakon što je Belgijanac svojevremeno kao jedan od najboljih igrača svijeta prešao u Real iz Čelsija za čak 100 miliona evra. A to nije bilo tako davno, 2019. godine!

Bez ugovora je i osvajač zlata na Svjetskom prvenstvu Papu Gomez (35). Sevilja mu ovog ljeta nije produžila ugovor, a nije izrazio želju ni da se penzioniše. Na kraju, među slobodnim igračima je i španski napadač Santi Mina (27), koji je prije četiri godine igrao za Valensiju, posle koje je angažovanje imao u Selta Vigu. 

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC