• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za 39 dana promijenio četiri kluba!?

Autor Dragan Šutvić

Amr Varda je rekorder prelaznog roka nakon što je za manje od mjesec dana bio u saradnji sa četiri kluba.

 fudbaler promijenio četiri kluba za 39 dana  Izvor: Profimedia

Fudbaler Amr Varda apsolutni je rekorder prelaznog roka nakon što je za samo 39 dana promijenio četiri kluba. Osladilo se egipatskom fudbaleru da mijenja timove, a sve je počelo kada mu je istekao ugovor prošle sezone sa Apolonom iz Limasola, gdje je bio saigrač sadašnjeg golmana Partizana, Aleksandra Jovanovića.

Trajao je dugo period traganja Varge za novim klubom, da bi 11. avgusta promovisan kao novajlija Radža Kazablanke, jednog od najpopularnijih klubova Afrike. U Maroku se Egipćanin zadržao kraće od dvije nedjelje, poslije čega su Zeleni orlovi objavili da je usljed propuštenih nekoliko treninga, te "ličnih i razloga mentalne prirode" Amr raskinuo ugovor, ali je morao da uplati novac zbog prijevremenog raskida. 

Trebalo je potom da pojača tabor Dokse iz Katokopije, predgrađa glavnog grada Nikozije. Varda je pod izgovorom da je osjetio "napade panike" umesto da se ukrca na let za Kipar, završio u bolnici. Čelnici Dokse su zbog toga odmah objavili da neće biti ništa od ugovora. 

Varda nakon incidenta prelazi u Esteglal iz Teherana, ali... Njegov menadžer bio je ujedno i predsjednik Dokse Kostas Hristodulu, koji je sa fudbalerom htio brzu zaradu, što su saznali u Iranu. "Saznali smo da je prvi čovjek Dokse doveo Vardu za 140.000 evra, a onda je htio da ga proda nama za 250.000 evra, kako bi brzo ostvario profit od 110.000 evra", riječi su Ali Hatira, pomoćnog trenera iranskog kluba u kome se krilni vezista zadržao samo do 28. avgusta.

Prvenstvo Egipta je počelo u ponedejljak, a Varda je doveden 9. septembra u Farko sa ciljenim da bude glavna zvijezda lige. Upisao je 30 nastupa za reprezentaciju, učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, bio je i na dva završna turnira Kupa afričkih nacija, takođe je dijelio svlačionicu sa Mohamedom Salahom. Ukoliko se ne pojavi neki novi zainteresovani klub, Amr Varda će u rodnoj zemlji odigrati narednu sezonu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC