• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lionel Mesi i sa 40 godina nije odustao od nastupa na Mundijalu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Lionel Mesi je u Inter Majami stigao kako bi bio što bliži domovini i kako bi mogao još da uživa u igrama za nacionalni tim.

 Lionel Mesi o Svjetskom prvenstvu 2026. godine Izvor: Profimedia

Lionel Mesi je odigrao nevjerovatno Svjetsko prvenstvo 2022. godine i svi su mislili da će to biti kraj. Ipak, trofeji sa nacionalnim timom su mu se osladili, pa je otišao u MLS kako bi bio što bliže kući i da bi sa što manje snage mogao da dolazi na mečeve Argentine. 

Sada je pričao o ideji da igra i na narednom Svjetskom prvenstvu. Ono je na programu 2026. godine, a tada će najbolji igrač "gaučosa" imati 39 godina. 

"Kao što sam pričao i ranije djelovalo je da nakon Svjetskog prvenstva odlazim i da ću da se povučem iz nacionalnog tima. Ipak izgleda da se desilo obrnuto, zar ne? Sada želim da budem ovdje više od bilo čega jer sam proveo toliko godina pateći, a sada proživljavamo specijalne momente koje nikada nisam doživio u argentinskom nacionalnom timu", naveo je Mesi u najnovijem intervjuu. 

Mesi je u posljednje vrijeme uspio da prekine niz bez trofeja Argentine prvo pobjedom na Kopa Americi 2021. godine, a zatim i osvajanjem treće titule šampiona svijeta nakon onih 1974 i 1986. godine.

"Želim da uživam kada se vraćam u Argentinu, da se osjećam dobro sa ovom grupom. Uživam u timu, ujedinjeni smo i ovo je zdrava grupa koja uživa kada god je zajedno. Iskoristićemo to maksimalno bez razmišljanja o tome šta će se desiti za dvije ili tri godine. To je u fudbalu jako mnogo vremena. Ne želim sada da razmišljam o Svjetskom prvenstvu i ne mogu da kažem da neću biti tamo jer svašta može da se desi. Zbog mojih godina i cijele situacije najrealnije je da neću biti tamo, ali vidjećemo šta će se desiti", iskren je bio Mesi.

Sada se Argentinci susreću sa problemom sa selektorom koji je demotivisan uprkos uspjesima i želi da promijeni posao, ali je sigurno da će na Kopa Americi svi biti zajedno. Od tog turnira može mnogo da zavisi.

"Možda Kopa Amerika neće proći kao što očekujemo ili će sve biti otvoreno da nastavimo. Možda i neće, istina je da sada ne mogu ništa da kažem. Ali ako sam realan, teško je da ću biti na Svjetskom prvenstvu. Ipak, hajde da vidimo", zagonetan je Mesi.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:48
Pustili maradoninu pesmu, pa izašao Mesi
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić
Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC