• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koga će Piksi voditi na EURO 2024? Selektor Srbije mora da odluči prije posljednje pripremne utakmice

Selektor Stojković do sedmog juna mora da odluči o igračima za reprezentaciju.

 Koga će Piksi voditi na Evropsko prenstvo Izvor: SEFA KARACAN / AFP / Profimedia

Fudbalska reprezentacija Srbije ovog ljeta će igrati na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj - biće to prvi nastup "orlova" nakon 2000. godine - a selektor Dragan Stojković Piksi ima rok do 7. juna. Za sada nema najava kada bi selektor Srbije mogao da saopšti spisak i da li će odmah saopštiti imena samo onih fudbalera koje vodi na takmičenje.

Na odluku selektora Stojkovića sigurno će uticati i raspored prijateljskih utakmica koje nacionalni tim treba da odigra pred sam turnir. Reprezentacija će se okupiti krajem maja, 4. juna igraće prijateljski meč protiv Austrije, a 8. juna na terenu će biti protiv Švedske - kada se od fudbala bude opraštao Zlatan Ibrahimović. Za Srbiju će na tom meču igrati smo sigurni putnici na Evropsko prvenstvo.

Ukoliko selektor tako bude želio, i na meču protiv Austrije mogu da igraju samo sigurni putnici na Evropsko prvenstvo. Ipak, čini se da Stojković neće donijeti takvu odluku. Razlog bi mogao da bude veliki broj povreda u martovskom prozoru za prijateljske mečeve, kada Piksi nije mogao da se uvjeri u kvalitete nekoliko fudbalera koji su u opticaju za odlazak u Njemačku. Recimo, Kosta Nedeljković bi mogao da debituje protiv Austrije, a igrači poput Veljka Birmančevića, Dejana Joveljića ili Petra Ratkova da dobiju posljednju šansu za dokazivanje prije skraćivanja spiska.

Za sada znamo da je ostalo tačno dva mjeseca do prvog meča na Evropskom prvenstvu - Srbija će 14. juna igrati protiv Engleske, najtežeg protivnika u grupi. Polako se pribižava taj datum, pa je vrijeme da stručni štab misli o utakmicama koje će "orlovi" igrati u grupnoj fazi takmičenja na kojem nismo nastupili gotovo dvije i po decenije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC