• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret Igmana režirao Stefan Denković! Tuzla siti iz "keca u dvojku", a Đorđe Pantelić od heroja do tragičara!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri Tuzle sitija vodili su na poluvremenu derbija začelja u posljednjem meču 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Igmana, ali je konjički tim uspio da napravi preokret i zabilježi vrijednu pobjedu.

 Tuzla siti Igman 29. kolo PL BiH Izvor: Facebook/FK Igman Konjic

Važan meč za Tuzlu siti i Igman iz Konjica, koji se bore za opstanak u šampionatu BiH, odigran je na "Tušnju", gdje su Konjičani poslije preokreta iz "keca u dvojku" stigli do vrijedne pobjede.

TUZLA SITI - IGMAN 1:2 (1:0)

Tuzlanski fudbaleri su imali prednost na poluvremenu i sa tri boda u džepu bježali iz zone ispadanja, ali je u nastavku Igman napravio preokret i stigao do zlata vrijednog trijumfa, kojim je domaćina gurnuo još dublje prema nižem rangu takmičenja.

Tragičar ovog poraza bio je Đorđe Pantelić, koji je bio i prvi strelac za Tuzlake, a onda je zbog njegove greške poništen izjednačujući pogodak za 2:2. Golove za goste iz Konjica postigli su Stefan Denković, koji je osim izjednačujućeg gola, takođe izborio penal, a siguran sa "kreča" bio Mirsad Ramić za pobjedu.

No krenimo redom...

Iako su gosti iz Konjica bolje ušli u duel i kreirali nekoliko solidnih prilika, prvi je mrežu načeo fudbaler Tuzlaka Đorđe Pantelić.

Igrao se 41. minut kada je Jasmin Osmić centrirao sa desne strane, a srpski napadač glavom pogodio suprotni ugao gola ekipe iz Konjica - 1:0.

Bio je to Panteliću 11. pogodak ove sezone i dijeli četvrto mjesto liste strelaca sa napadačem Veleža Nerminom Haskićem. Neprikosnoven je kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija sa 23 postignuta gola.

Podsjetimo, Igman je danas s klupe vodio Adnan Elezović nakon neočekivanog odlaska trenera Edisa Mulalića zajedno sa Zajkom Zebom, sportskim direktorom Konjičana.

Međutim, konjička ekipa uzvratila je na samom početku drugog poluvremena i stigla do izjednačenja.

Poslije ispucavanja golmana Aldina Ćemana lopta je nekako stigla do ivice kaznenog prostora, gdje je Stefan Denković iz prve "lobovao" čuvara mreže Tuzlaka Tarika Abdulahovića - 1:1.

Igman je i poslije izjednačenja nastavio da atakuje ka golu domaćina, odličnu šansu je propustio ponovo Denković, ali je u 60. minutu ipak uslijedio preokret nakon što je nad njim opravdano dosuđen penal, koji je skrivio Hamza Redžić.

Mirsad Ramić je preuzeo odgovornost i poslao loptu pod prečku za vođstvo Igmana - 1:2.

U 82. minutu Tuzla siti je uspio da pogodi mrežu Konjićana poslije lijepe akcije, ali pogodak opravdano nije priznat jer je Pantelić iz ofsajda dotakao loptu prilikom udarca Ajdina Nukića, koji je ionako išao u mrežu, i time "poništio" gol.

Pantelić je tako od heroja postao tragičar svoje ekipe.

TUZLA SITI: Abdulahović, Nikić, Šukilović, Karjašević, Osmić, Redžić, Ćosić, Kobiljar, Mehanović, Pantelić, Hadžić. Trener: Samir Adanalić.

IGMAN: Ćeman, Velić, Dupovac, Bajrić, Đorić, Janketić, Brekalo, Hebibović, Denković, Mešinović, Ramić. Trener: Adnan Elezović.

Izvor: Facebook/FK Igman Konjic

PREMIJER LIGA BiH - 29. kolo

Tuzla siti - Igman 1:2 (1:0)
/Pantelić 41 - Denković 49, Ramić 61 pen/

Nedjelja

Široki Brijeg - Borac 1:2 (0:1)
/Mamić 54 - Nišić 2, Jurilj 57/

Posušje - Zrinjski 0:1 (0:1)
/Bilbija 32 pen)

Sarajevo - Velež 3:0 (1:0)
/Oliveira 1 - Čataković 62, Hasić 90+2/

Subota:

Sloga Meridian - Zvijezda 09 2:0 (0:0)
/Predragović 67, Mrkaić 89/

GOŠK - Željezničar 1:2 (1:1)
/Skorup 6 - Krpić 23, Al Džaber 46/



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC