• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Lešinari" dovode Vošu da spasu Borac

Autor mondo.ba

Novosadska Vojvodina gostovaće 27. maja u Banjaluci i odigrati prijateljski meč sa Borcem, koji su inicirali navijači banjalučkog kluba.

 "Lešinari" dovode Vošu da spasu Borac Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Navijačka grupa Lešinari izdala je u utorak saopštenje povodom loše finansijske situacije i priča o gašenju FK Borac, ali u njemu su navijači Borca, što je pomalo atipično, najavili i odigravanje prijateljske utakmice Borca i Vojvodine.

“Prvi korak i inicijativu za spas “FK Borac“ ponovo pokrećemo mi. Taj prvi korak je prijateljska utakmica koju smo dogovorili sa “FK Vojvodina“. Meč će biti odigran u srijedu, 27. maja u Banjaluci, a pored novčane pomoći od prodaje karata, cilj nam je da sa punog Gradskog stadiona pošaljemo poruku cjelokupnoj javnosti i vlastima da gašenje naše svetinje koja živi 89 godina ne dolazi u obzir”, navodi se u saopštenju “Lešinara”.

Dolazak Vojvodine potvrdili su MONDU i u FK Borac.

"Sutra idemo na razgovor u Novi Sad gdje ćemo potpisati protokol, poslije čega će se znati svi detalji, ali 99,9 odsto je sve dogovoreno i utakmic eće se igrati 27. maja, najvjerovatnije u 20 časova", rekao je Robert Zrilić, direktor kluba.

Navijači Borca izrazili su žaljenje posjetom na Gradskom stadionu u posljendje vrijeme i naveli da je ona ohrabrenje svima onima koji namjeravaju da ugase klub.

“Ovo je prilika da vidimo koliko Banjalučani zaista vole i žele da pomognu svoje simbole koji će nadživjeti sve nas”, pozvali su “Lešinari” i zahvalili se navijačkoj grupi “Firma 1989” i FK Vojvodina što su prihvatili njihov poziv.

U svom saopštenju navijači Borca su uglavnom kritikovali nadležne institucije i izrazili nezadovoljstvo i ogorčenost prema “gradskim strukturama i inertnim republičkim organima vlasti koji su najveći fudbalski klub u Republici Srpskoj doveli pred gašenje”.

“U proteklih 20 godina kroz klub su prolazili razni šibicari i hohštapleri, obučeni u odijela i često sa političkom pozadinom, koji su samo ime “Borac“ srozali na najniže grane. Stanje u kojem se sada nalazi klub je djelo ljudi koji godinama imaju koristi od “FK Borac“ i nadamo se da će se njihova imena pojaviti u javnosti i da će isti biti procesuirani u skladu za zakonom.

Ne tako davne 2005. godine, izlaskom na ulicu, pokušali smo direktno i otvoreno upozoriti javnost o planu degradacije “FK Borac“, ali i sporta uopšte u Banjaluci. Nažalost naši apeli tada nisu shvatani ozbiljno, a gradske vlasti su nastavile po svome i dovele nas do zida. U trenutku kada je “dogorilo do noktiju“ mnogi sebi daju za pravo da spominju ime “Velikana iz Platonove“, a isti godinama nisu prilazili stadionu, niti išta poduzimali, ni idejama, a kamoli djelima za spas kluba. Mnogi zaboravljaju ko je jedini ostajao uz klub kada smo ispadali u niže rangove takmičenja, kada su se ostali gledaoci na stadionu mogli izbrojati na prste jedne ruke”, navodi se u saopštenju.

U jednom dijelu oni su se osvrnuli i na stanje u samoj navijačkoj grupi čiji članovi su se u posljednje vrijeme često sukobljavali, što na samom stadiona, što na gradskim ulicama, kada je bilo povrijeđenih i uhapšenih.

“Navijačka grupa ‘Lešinari’ nije nikada podlegla raznim stranačkim uticajima i pojedincima koji žele preko naših leđa da dođu do svojih ciljeva, tj. ličnih interesa. Priče koje se vrte gradskim kuloarima o dešavanju unutar naše grupe su samo potvrda našeg upozoravanja da postoje ubačeni elementi koji su tu sa namjerom da opstruišu sve naše napore da pomognemo klubu”, stoji u saopštenju Lešinara.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ФКБ

Највећа Борчева подршка! Свака част Лешинарима! Док је Лешинара биће и Борца, а ако они одустану онда од Великана нема ништа! АЈ Борац!

Bravo

@ФКБ Bravo Lešinari

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC