• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novosti: Francuske vlasti istražuju meč PSŽ - Zvezda

Autor mondo.rs

Beogradskom listu iz Pariza potvrđeno da je istraga u toku. Operativni direktor crveno-belih, Stefan Pantović, u Francuskoj prikuplja pravne savete.

Afera zbog pisanja francuskog "L'Ekipa" o navodnom pokušaju jednog čelnika Crvene zvezde da uplati 5.000.000 evra na poraz crveno-belih od Pari Sen Žermena pet razlike, koliko je i bilo (1:6), i dalje je jedna od glavnih tema u medijima, iako nema konkretnih dokaza.


Crveno-beli su demantovali da su iz UEFA obavešteni o pokretanju zvanične istrage, a informacija o tome nema i na uobičajenom mestu na kojem se takve vesti mogu pročitati - delu zvaničnog sajta evropske "kuće fudbala" posvećenom Disciplinskoj komisiji.

 Večernje novosti, međutim, pišu da im je u Nacionalnom finansijskom tužilaštvu u Parizu potvrđeno da je istraga pokrenuta.

"U Francuskoj postoji princip tajnosti istražnog postupka da bi se obezbedio tok istrage. Možemo samo da vam potvrdimo da je ona u toku", odgovorili su na pitanje "Novosti" da pojasne dokle se stiglo u ovoj aferi.

Druge pojedinosti, kao na primer, u kom se stadijumu nalazi istraga, na osnovu čega je pokrenuta, kada se mogu očekivati njeni rezultati, kao i da li je francusko tužilaštvo tim povodom u kontaktu sa srpskim vlastima, iz navedenih razloga tajnosti, nisu mogli da navedu, piše beogradski list.

"Istragu, kojom bi trebalo da se utvrdi osnovanost za pokretanje sudskog postupka, pokrenuo je, po proceduri, državni tužilac finansijskog tužilaštva. U tim slučajevima, prema francuskim zakonima, niko se posebno i pojedinačno ne obaveštava o njenom pokretanju. Zato nije obaveštena ni Crvena zvezda", prenose "Novosti" objašnjenje Tužilaštva.

Pored demantovanja pojedinih domaćih medija - da su iz UEFA obavešteni o pokretanju zvanične istrage - u Crvenoj zvezdi su rekli i da je operativni direktor, Stefan Pantović, otputovao u Francusku da prikupi pravne savete za odbranu interesa i reputacije kluba, kao i da kroz razgovor sa francuskim advokatima proveri ima li osnova da se podnese tužba protiv "L'Ekipa".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC